Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Pagani “αφιέρωση” στον πρώτο πελάτη της!

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Pagani “αφιέρωση” στον πρώτο πελάτη της!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Pagani “αφιέρωση” στον πρώτο πελάτη της!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σπάνια ένας κατασκευαστής δίνει σε κάποιο μοντέλο του τα αρχικά ενός ανθρώπου. Ιδίως αν αυτός είναι απλά ένας πελάτης. Σε μία εταιρεία όμως τόσο ιδιαίτερη και χαμηλής παραγωγής όπως η Pagani, όλα είναι πιθανά. Έτσι ο Horacio Pagani έκανε την μέγιστη μετά θάνατον τιμή στο φίλο του και πρώτο πελάτη της μάρκας, Benny Caiola, να δώσει τα αρχικά του στη νέα Huayra.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο ιταλικής καταγωγής Caiola, ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στις ΗΠΑ ως μεσίτης, είχε στην κατοχή του μία από τις πλουσιότερες και σπανιότερες συλλογές supercars, κυρίως Ferrari. Έτσι η Huayra BC γίνεται το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της ιταλικής μάρκας. Πέρα από τις στιλιστικές αλλαγές, ώστε να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις, φέρει μία σειρά από ουσιαστικές επεμβάσεις, με στόχο να είναι πιο «απόλυτη» στην πίστα.

Ο εξελιγμένος από την Mercedes AMG V12 bi-turbo χωρητικότητας 5.980 cc στέλνει ισχύ άνω των 750 ίππων στους πίσω τροχούς και συνεργάζεται με νέο αυτόματο σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων της Xtrac. Η Huayra BC εφοδιάζεται με νέα, ελαφρύτερη, σπορ εξάτμιση, νέο ηλεκτρονικό διαφορικό, τροχούς 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω (με ελαστικά P Zero Corsa της Pirelli, διαστάσεων 255/30 και 355/25 αντίστοιχα) και σε συνδυασμό με το βάρος των 1.218 kg υπόσχεται αστραπιαίες επιταχύνσεις.

Advertisement
Advertisement