Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes GLS: Η S-Class των SUV

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes GLS: Η S-Class των SUV

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes GLS: Η S-Class των SUV

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της οικογένειας των off road μοντέλων της – δίπλα στη G Class – αποκάλυψε η Mercedes. Η GLS αντικαθιστά στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας την GL. Είναι ένα μεγάλο SUV που φθάνει σε μήκος τα 5,13 m (για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η GLE είναι 4,82 m) και διαθέτει μεταξόνιο άνω των 3 m. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σχεδιαστικά δεν θα βρούμε σημαντικές διαφορές από την GLE, ούτε στο εμπρός μέρος όπου κυριαρχεί το μεγάλο αστέρι στη μάσκα, ούτε στην ουρά του αμαξώματος. Το εσωτερικό έχει επταθέσια διάταξη σε τρεις σειρές, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η συνολική εικόνα βρίσκονται στα γνωστά στάνταρ της Mercedes. Στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας «βγάζει μάτια» η μεγάλη οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων COMAND Online.

Advertisement
Advertisement

Σε χωρητικότητα και απόδοση, οι κινητήρες είναι ανάλογοι του μεγέθους της πολυτελούς SUV. Η GLS 400 4MATIC εφοδιάζεται με V6 biturbo ο οποίος αποδίδει ισχύ 333 PS και ροπή 48,9 kgm από τις 1.600 rpm. Η μάρκα από τη Στουτγάρδη ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 8,9 lt/100 km (206 g/km). Η πιο δυνατή GLS 500 4MATIC κρύβει κάτω από το καπό της τον V8 biturbo με 455 PS και 71,4 kgm.

Η πετρελαιοκίνητη GLS 350 d 4MATIC έχει V6 που αποδίδει 258 PS και καταναλώνει 7,1 lt/100 km (185 g/km). Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Κορυφαία έκδοση είναι αυτή που φέρει τη σφραγίδα της AMG. Η GLS 63 4MATIC φθάνει σε ισχύ τα 585 PS και σε ροπή τα 77,5 kgm, από τον 5.5 V8 biturbo. Εδώ, το κιβώτιο είναι το AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC.

Advertisement

Και βέβαια, η νέα GLS καταγράφει στον εξοπλισμό της όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, Crosswind Assist and ATTENTION ASSIST, PRE-SAFE, Brake Assist BAS, cruise control με περιοριστή SPEEDTRONIC κ.α. Το DYNAMIC SELECT περιλαμβάνει έως 6 προγράμματα μετάδοσης: COMFORT, SLIPPERY, SPORT, INDIVIDUAL, OFF-ROAD (για εύκολες καταστάσεις) και το προαιρετικό OFF-ROAD+ για πρόσβαση σε πιο δύσβατα σημεία.

Advertisement