Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Mercedes-AMG GT4: Ακριβή μου αγωνιστική πελατεία…

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG GT4: Ακριβή μου αγωνιστική πελατεία…

Mercedes Summer

Mercedes-AMG GT4: Ακριβή μου αγωνιστική πελατεία…

Mercedes Summer

Με 198.850 ευρώ χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας αποκτάς αυτό το κόσμημα για λίγους. Την AMG GT4, η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από την τιμή εκκίνησης της Mercedes-AMG GT R (139.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Αυτό που παίρνετε σε αντάλλαγμα, ωστόσο, είναι ένα πλήρες αγωνιστικό αυτοκίνητο με δεδομένες περγαμηνές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Για να παρουσιαστεί στο 24 Hours of Spa αυτό το Σαββατοκύριακο, η GT4 έχει διανύσει από περισσότερα από 30.000 km σε δοκιμές. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, η Mercedes-AMG έβαλε τη GT4 σε δοκιμή αντοχής 30 ωρών στο Lausitzring στη Γερμανία. Η ανάπτυξη συνεχίζεται, ενώ τα πρώτα GT4 προβλέπεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του 2017.

Για εμάς ως κατασκευαστής, η GT4 είναι ένα λογικό επόμενο βήμα για την επέκταση του προγράμματος των αγωνιστικών πελατών μας” δήλωσε ο Tobias Moers, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG. “Μετά από τα επιτεύγματα στα αγωνιστικά GT3, η Mercedes-AMG GT4 ανοίγει μια άλλη πολύτιμη πλατφόρμα ώστε να αποδείξουμε την ικανότητά μας σε ένα παγκοσμίως επιτυχημένο σπορ αυτοκίνητο αλλά και ως μάρκα επιδόσεων“.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-AMG-GT4-tsiro-640

Στα σπλάχνα του τέρατος κρύβεται ο biturbo V8 4,0 λίτρων που προέρχεται από τη Mercedes-AMG GT R. Αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm. Με άλλα λόγια, είναι λιγότερο ισχυρή από τη GT S και με λιγότερη ροπή από τη GT.

Μια ακόμη διαφορά είναι η μετάδοση. Σε σύγκριση με το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift DCT με διπλό συμπλέκτη της οικογένειας GT, η GT4 είναι εξοπλισμένη με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο μαζί με ελεγχόμενο διαφορικό και πνευματική λειτουργία. Με απόβαρο 1.390 kg, η GT4 είναι εξοπλισμένη με ανταγωνιστικά φρένα (390 mm μπροστά και 355 mm πίσω).

Advertisement

Mercedes-AMG-GT4-back-tsiro-640

Ακόμη και με το ρεζερβουάρ καυσίμου των 120 lt γεμάτο, η Mercedes-AMG GT4 του 2018 μπορεί να φτάσει στα 100 km/h σε λιγότερο από 4 sec, με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 250 km/h. Από τις αρχές του 2018, περιμένετε να δείτε τη GT4 στην πίστα, στο IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, στο Pirelli World Challenge, στο Blancpain GT Asia, στο VLN Endurance Championship, στο GT4 European Series αλλά και στο Australian GT Trophy.

Advertisement