Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes: Αυτή είναι η πλήρης γκάμα στην compact κατηγορία

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Αυτή είναι η πλήρης γκάμα στην compact κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes: Αυτή είναι η πλήρης γκάμα στην compact κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αστέρι της Mercedes-Benz λάμπει πιο δυνατά από ποτέ στην compact κατηγορία με τον Γερμανό κατασκευαστή να προσφέρει στο κοινό μια αξιοζήλευτη γκάμα από premium μοντέλα που πολύ απλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

 

Με πέντε συνολικά premium μοντέλα στην compact κατηγορία, η παρουσία της Mercedes-Benz είναι πιο αισθητή από ποτέ. Οι Γερμανοί φέρουν στις τάξεις τους τις A-Class, A-Class sedan, CLA, GLA και GLB που ξεχωρίζουν για την υψηλού επιπέδου αισθητική τους εντός και εκτός, ενώ μπορούν παράλληλα να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση του οδηγού που ψάχνει έναν αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας με τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης που φέρουν, την γκάμα των κινητήρων τους αλλά και τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

A-Class

Έχοντας φτάσει αισίως στην 4η γενιά της η A-Class βρίσκεται στην πιο ώριμη και συνάμα πιο δυναμική φάση της εμπορικής της πορείας. Εξωτερικά η κομψότητα συνδυάζεται με τα νέα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά μοτίβα της Mercedes με την εμφάνιση της A-Class να μαγνητίζει τα βλέμματα όπου και αν βρίσκεται.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το avant-garde εσωτερικό. Η σχεδίαση των αεραγωγών αλλά και οι μεγάλες διπλές οθόνες (από 7 έως 10,25 ίντσες έκαστη), για τον πίνακα πληροφοριών του οδηγού και το προηγμένο “έξυπνο” σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes, κλέβουν την παράσταση και επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στον έλεγχο και την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Advertisement

Η Mercedes προσφέρει την A-Class με μια ευρεία γκάμα σύγχρονων υπετροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και απαίτηση, με τις ιπποδυνάμεις να ξεκινούν από τους 136 ίππους και να φτάνουν έως και τους 306 με επιλογή για χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή 7τάχυτο DCT.

Παράλληλα το compact μοντέλο των Γερμανών εμφανίζεται πάνοπλο στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο με το αστέρι στην μάσκα του με τις επιλογές εξατομίκευσης στον εξοπλισμό και την εμφάνισή του να το προσαρμόζουν ακριβώς στα δικά σας γούστα.

Advertisement

A-Class sedan

Για εκείνους που χρειάζονται περισσότερους χώρους στην καθημερινότητά τους αλλά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να θυσιάσουν την κομψότητα των γραμμών της A-Class, η sedan εκδοχή της σειράς είναι εδώ για να προσφέρει άλλη μια premium λύση υψηλών προδιαγραφών.

Το μήκος φτάνει σε αυτή την περίπτωση στα 4.549 χλστ., (+130 χλστ. σε σχέση με την hatchback A-Class), με το πλάτος να παραμένει στα 1.796 χλστ., ενώ μόλις 6 χλστ. έχουν προστεθεί στο συνολικό ύψος των 1.446 χλστ. με το μεταξόνιο να παραμένει αμετάβλητο στα 2.729 χλστ. Παράλληλα, 50 λίτρα έχει κερδίσει και ο χώρος του πορτμπαγκάζ φτάνοντας συνολικά στα 420 λίτρα.

Η A-Class sedan δεν είναι απλά πιο ευρύχωρη αλλά αξιοποιεί στο έπακρο τα αεροδυναμικά οφέλη του αμαξώματός της: σε συνδυασμό με την προσεκτική δουλειά των Γερμανών στον τομέα της αεροδυναμικής παρουσιάζει τον κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας μεταξύ όλων των αυτοκινήτων παραγωγής, μόλις 0,22. Με λίγα λόγια ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα αλλά και χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης.

Εσωτερικά η A-Class sedan είναι εξίσου καλαίσθητη με την A-Class υιοθετώντας την ίδια μοντέρνα αισθητική αλλά και το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που… ακούει και μαθαίνει από τον οδηγό του αυτοκίνητου και κάνει τη ζωή του εύκολη όπως ποτέ άλλοτε.

Παρόμοιες είναι και οι επιλογές στον τομέα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου και συστημάτων μετάδοσης με τις διαθέσιμες εκδόσεις να προσφέρουν ισχύ από 116 ίππους για την A 180 έως και 306 ίππους για την 4κίνητη AMG A 35 4MATIC.

Τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού δίνουν και εδώ το “παρών” μεταξύ των οποίων -και ανάλογα με την έκδοση- βρίσκουμε ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης.

CLA Coupe

Η νέα γενιά της CLA έρχεται να χτίσει πάνω στην επιτυχημένη εμπορική πορεία της προηγούμενης που ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 750.000 κατά τη διάρκεια της εμπορικής της καριέρας και σαγηνεύει ακόμη περισσότερο με την σχεδίασή της που απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς της αισθητικής. Οι εκλεπτυσμένες γραμμές και οι coupe επιρροές στην σχεδίαση του πίσω μέρους, οι χωρίς πλαίσιο πόρτες και δυναμική σχεδίαση του εμπρός μέρους δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γεμάτο χάρη και απαράμιλλη γοητεία.

Η μοντέρνα αλλά διαχρονική ταυτόχρονα εξωτερική σχεδίαση συνδυάζεται με ένα hi-tech εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες οθόνες στο ταμπλό και συνδυάζεται με μίνιμαλ λεπτομέρεις αλλά και στοιχεία που κλέβουν την παράσταση, όπως η σχεδίαση των αεραγωγών. Παράλληλα ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, με έως 64 χρώματα (όπως και στη A-Class), δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για σύντομες και μεγαλύτερες σε διάρκεια μετακινήσεις που δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί κανείς.

Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX βρίσκεται φυσικά και εδώ και ένα “Hey Mercedes” είναι αρκετό για να τεθεί στις διαταγές σας, ενώ το προαιρετικό MBUX Interior Assistant προσθέτει στις φωνητικές εντολές και εντολές με τα χέρια χωρίς να χρειάζεται να πιέσετε κάποιο κουμπί, σχεδόν διαισθητικά!

Τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της Mercedes δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα αυτοκίνητο όπως είναι η CLA, που δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στον οδηγό να προσαρμόζει τα προσφερόμενα επίπεδα άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς μέσω προγραμμάτων οδήγησης Dynamic Select.

Η CLA είναι επίσης διαθέσιμη με τη νέα γενιά προηγμένων turbo κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes με μηχανικό 6τάχυτο ή 7τάχυτο DCT, κίνηση σε δύο ή τέσσερις τροχούς και ισχύ από 116 έως και 306 ίππους.

GLA

Η GLA είναι το compact SUV της Mercedes που διψά για περιπέτεια. Μετά και την ανανέωση που δέχτηκε αυτό τονίζεται ακόμη περισσότερο με το αμάξωμά της να αποκτά μία ακόμη πιο σύγχρονη και δυναμική όψη που σε προκαλεί για εξερεύνηση και περιπέτεια.

Το εσωτερικό της GLA είναι σύγχρονο και πολυτελές προσφέροντας άνετους χώρους για τους επιβαίνοντες και την διακριτική ατμόσφαιρα ηρεμίας που περιμένει κανείς από μία Mercedes. Παράλληλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και πληροφόρησης του οδηγού βρίσκονται εκεί για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και να σας συνδέσουν με τον έξω κόσμο, ενώ όπως πάντα, τα επίπεδα πολυτέλειας και εξοπλισμού μπορούν να έρθουν στα μέτρα σας χάρη στις δεκάδες επιλογές που αποτελούν μέρος του στάνταρ ή του προαιρετικού εξοπλισμού.

Τα προγράμματα οδήγησης Dynamic Select βρίσκονται εκεί για να αλλάζουν την “προσωπικότητα” της GLA ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις συνθήκες οδήγησης ενώ για τους περισσότερο απαιτητικούς της περιπέτειας υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC που διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις διευρυμένες ικανότητες κίνησης της GLA εκτός δρόμου.

Για την κίνηση του SUV της Mercedes φροντίζουν ισχυροί turbo κινητήρες βενζίνης με απόδοση από 122 έως και 211 ίππους και επιλογές για 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή DCT κιβώτιο 7 σχέσεων.

GLB

Η GLB έρχεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές στην γκάμα των compact μοντέλων της Mercedes. Τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας και έρχεται να συμπληρώσει το κενό ανάμεσα στης GLA και GLC δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα και τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους σε σχέση με την πρώτη. Άλλωστε και η ίδια η Mercedes αναφέρεται σε αυτό ως το πιο πολυμορφικό compact SUV που κατασκεύασε ποτέ.

Η σχεδίασή της GLB είναι, αν μη τι άλλο, ξεχωριστή και δανείζεται στοιχεία από την “τετράγωνη” εμβληματική G-Class, με την φρεσκάδα και τον μοντέρνο διακριτικό δυναμισμό που την χαρακτηρίζει να διαχωρίζουν πλήρως τη θέση της από αυτή. Παράλληλα, η αυξημένη χρηστικότητά της τονίζεται από την προαιρετική επιλογή για επταθέσια διάταξη στην καμπίνα της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει άτομα με ύψος έως και 1,68 μ., ενώ η μεσαία σειρά μετακινείται εμπρός-πίσω κατά 140 χλστ.

Το μοντέρνο εσωτερικό της χαρακτηρίζεται από έξυπνη σχεδίαση που δίνει έμφαση στην χρηστικότητα, χωρίς βέβαια να κάνει παραχωρήσεις σε επίπεδο πολυτέλειας και τεχνολογίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στη σχεδίαση του ταμπλό κυριαρχούν οι δύο μεγάλες οθόνες που παρουσιάστηκαν αρχικά στην A-Class, όπως και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και δίνει μια νέα διάσταση στην πληροφόρηση, τη συνδεσιμότητα και την επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο.

Η BLG προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης με τον turbo των 1,33 λίτρων να βρίσκεται στη βάση και να αποδίδει 163 ίππους και ροπή που ξεπερνά τα 25 κιλά, ενώ στην κορυφή βλέπουμε τον δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο των 224 ίππων, ο οποίος προσφέρεται αποκλειστικά με 4κίνηση, με την τελευταία να συνδυάζεται με τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης για ιδανική απόδοση σε κάθε συνθήκη. Διαθέσιμος είναι και δίλιτρος diesel κινητήρας σε δύο εκδόσεις με 150 και 190 ίππους.

Περισσότερα για την πλήρη γκάμα της Mercedes-Benz στα compact μοντέλα μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας.