Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MEB: Η πλατφόρμα για την «οικογένεια» μοντέλων ID

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MEB: Η πλατφόρμα για την «οικογένεια» μοντέλων ID

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MEB: Η πλατφόρμα για την «οικογένεια» μοντέλων ID

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αυτοκίνηση αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και σε αυτή την κούρσα που αφορά των εξηλεκτρισμό των μοντέλων κάθε μάρκας, η Volkswagen βρίσκεται στη… pole position!

Advertisement
Advertisement

Με το ID.3, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασισμένο στο μεταβλητό πλαίσιο MEB, με το οποίο θα πορευτεί σε αυτή, τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η εν λόγω πλατφόρμα αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά κάθε μεγέθους, ανεξάρτητα από το αν είναι αυτοκίνητο πόλης, SUV ή 7-θέσιο.

Με την ΜΕΒ μπορούν να αξιοποιηθούν βέλτιστα οι δυνατότητες της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης. Για σας αυτό σημαίνει περισσότερο χώρο, μεταβλητότητα, αυτονομία, άνεση και επιδόσεις. Ή πολύ απλά ένα νέο είδος αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερος χώρος για να εκφραστείτε
Η Volkswagen έχει πλήρως ανασχεδιάσει την ηλεκτροκίνηση. Επιτέλους, δεν χρειάζεται ούτε κινητήρας εσωτερικής καύσης ούτε κιβώτιο ταχυτήτων με άξονες ή ρεζερβουάρ και εξάτμιση. Αυτό είναι καλό νέο τόσο για σας όσο και για τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές μας. Γιατί λόγω αυτού, το μεταξόνιο γίνεται μεγαλύτερο, οι πρόβολοι μικρότεροι και οι μικροί ηλεκτροκινητήρες τοποθετούνται απευθείας πάνω στους άξονες.

Advertisement

Αυτό δεν χαρίζει μόνο δυναμική εμφάνιση, αλλά είναι επίσης η ιδανική βάση για όλα τα αυτοκίνητα, από ένα μικρό compact μέχρι ένα van. Έτσι βιώνετε μια εντελώς νέα αίσθηση χώρου και έχετε περισσότερο χώρο για σας, τους συνεπιβάτες και τις αποσκευές σας.

Advertisement

Το τέλειο σύστημα ενέργειας
Η καρδιά της οικογένειας ID. είναι το σύστημα μπαταρίας με δυνατότητα ταχείας φόρτισης το οποίο είναι ενσωματωμένο με ασφάλεια στο δάπεδο του αυτοκινήτου, εξοικονομώντας παράλληλα χώρο. Έτσι, χαμηλώνει το κέντρο βάρους και εξασφαλίζεται καλύτερη κατανομή βάρους, για να μπορείτε να απολαμβάνετε μια ιδιαίτερα ισορροπημένη και δυναμική οδική συμπεριφορά.

Επίσης η μπαταρία μπορεί να εξατομικευτεί. Αν για παράδειγμα, δεν σας ενδιαφέρει τόσο η μεγάλη αυτονομία διότι οδηγείτε κυρίως εντός πόλης, σας καλύπτει μια μικρή μπαταρία. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο επίσης πιο οικονομικό. Αν, αντίθετα, χρειάζεστε πολλή ενέργεια για μεγάλες διαδρομές, απλά επιλέγετε ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερη μπαταρία.

Advertisement

Το ID.3 ήταν μόνο η αρχή, καθώς το VW Group ξεκινά ηλεκτρική «επίθεση» με πληθώρα μοντέλων της συγκεκριμένης τεχνολογίας να λανσάρονται τα επόμενα χρόνια.