Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το VW Polo το παρκάρισμα είναι πιο εύκολο από ποτέ

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το VW Polo το παρκάρισμα είναι πιο εύκολο από ποτέ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το VW Polo το παρκάρισμα είναι πιο εύκολο από ποτέ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen Polo, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, είναι ένας «γίγαντας» ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πλέον βρίσκεται στην έκτη του γενιά, η οποία δημιουργήθηκε με το μότο «We make the future real» – την ιδέα που κατευθύνει τη στρατηγική της Volkswagen. Η ιδέα αυτή ορίζει πρωτοποριακές παραμέτρους για κάθε αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας και το νέο Polo είναι το πρώτο μοντέλο της που δημιουργήθηκε με βάση αυτή τη στρατηγική.

Εύλογα, στο πλαίσιο των προηγμένων τεχνολογιών IQ Drive, περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων που φροντίζουν για την ασφάλεια αλλά και την άνεσή και διευκόλυνσή σας. Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικό σύστημα «Park Assist».

Αυτό το σύστημα υποβοήθησης κατευθύνει αυτόματα το Polo μέσα σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης και μπορεί επίσης να βγει με όπισθεν από παράλληλες θέσεις στάθμευσης.

Advertisement
Advertisement

Ενεργοποιείται με την πίεση ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα. Με τα φλας ο οδηγός επιλέγει την πλευρά που θα παρκάρει το αυτοκίνητο. Αν το Park Assist εντοπίσει μέσω των αισθητήρων υπερήχων μία αρκετά μεγάλη θέση στάθμευσης (40 εκατοστά χώρου ελιγμών μπροστά και πίσω αρκούν), η υποβοηθούμενη στάθμευση αρχίζει.

Ο οδηγός βάζει όπισθεν και το μόνο που χρειάζεται είναι να πατάει το γκάζι και το φρένο (μία αυτόματη λειτουργία πέδησης βοηθάει σε περίπτωση ανεπαρκούς χώρου). Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει μόνο του το τιμόνι και σας χαρίζει παρκάρισμα… πιο εύκολο από ποτέ!

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.

Advertisement