Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με νέο turbo μοτέρ το Mazda CX-9

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με νέο turbo μοτέρ το Mazda CX-9

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με νέο turbo μοτέρ το Mazda CX-9

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο φυσικό του περιβάλλον, δηλ. στην αμερικανική αγορά και στην έκθεση του Λος Άντζελες, παρουσιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα και προφανώς το μεγαλύτερο crossover της Mazda. Οι πωλήσεις ξεκινούν στις Βόρεια Αμερική την άνοιξη του 2016 με στόχο τις 50.000 πωλήσεις το χρόνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το CX-9 είναι ένα πραγματικό big-SUV που στοχεύει στην αμερικανική αγορά συνδυάζοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός crossover και την πρακτικότητα ενός μεγάλου 7-θέσιου πολυμορφικού. Τo XL μέγεθός του επιβεβαιώνει το μήκος του αμαξώματος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα, ενώ σχεδιαστικά έχει εφαρμοσθεί η σχεδιαστική φιλοσοφία KODO. Σχεδιαστικά την προσοχή τραβά η τεράστια μάσκα, έχουν υιοθετηθεί αρκετά στοιχεία από το μικρότερο CX-5, ενώ στο εσωτερικό με τις τρεις σειρές καθισμάτων το ντιζάιν είναι μινιμάλ και ο εξοπλισμός ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης πλήρης.

Mazda-CX-9_2016 (4)

Advertisement
Advertisement

Το CX-9 βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο που εξασφαλίζει κορυφαία -κατά την Mazda- οδηγικά χαρακτηριστικά και μείωση του βάρους έως 130 kg (ανάλογα με την έκδοση). Κάτω από το καπό υπάρχει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 2.500 cc που αποδίδει 230 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.

Mazda-CX-9_2016 (1)

Mazda-CX-9_2016 (5)

Advertisement

Mazda-CX-9_2016 (2)