Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και το υβριδικό V60 σε έκδοση Polestar

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το υβριδικό V60 σε έκδοση Polestar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και το υβριδικό V60 σε έκδοση Polestar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι sport επιδόσεις ενός αυτοκινήτου μπορούν να συνδυαστούν με το μικρό «αποτύπωμα» στο περιβάλλον. Αυτό πρεσβεύει η Polestar, η εταιρεία που μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Volvo έχει αναλάβει και τη δημιουργία σειράς sport μοντέλων μέσα στη γκάμα της σουηδικής μάρκας. Οι μηχανικοί της Polestar ασχολήθηκαν λοιπόν και με το V60 D6 Plug-in Hybrid, το υβριδικό station wagon που φορτίζει τις μπαταρίες του μέσω ταχυφορτιστή ή οικιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της συνδυαστικής ισχύος του υβριδικού συστήματος από τα 285 στα 300 PS και της ροπής στα 67,3 kgm. Έτσι το V60 D6 Plug-In Hybrid Polestar γίνεται το πιο δυνατό diesel μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Volvo. Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της επιτάχυνσης 0-100 km/h μειώνεται από 6,9 σε 6 sec, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν επιβαρύνεται η μέση κατανάλωση (1,8 lt/100 km) και οι εκπομπές ρύπων (48 g/km).

Το plug-in υβριδικό Volvo V60 διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: την Momentum (55.900 ευρώ) και τη sport R-Design (57.200 ευρώ).