Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και σε πεντάθυρη έκδοση το Fiesta ST

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και σε πεντάθυρη έκδοση το Fiesta ST

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και σε πεντάθυρη έκδοση το Fiesta ST

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι επιδόσεις και το σπορ στήσιμο δεν είναι προνόμιο coupe ή τρίθυρων hatch, καθώς συνδυάζονται πλέον και με πιο πρακτικά αμαξώματα. Όπως το Fiesta ST με τον 1.6 EcoBoost των 182 ίππων, το οποίο θα διατίθεται από την Ford στην Ευρώπη και στην πεντάθυρη έκδοση. Ο τετρακύλινδρος turbo εμφανίζει μέγιστη ροπή 24,4 kgm, η οποία περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι επιδόσεις δεν επηρεάζονται, καθώς η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 6,9 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 220 km/h, όπως δηλαδή και στο τρίθυρο Fiesta ST. Υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση σε κατανάλωση (6,1 lt/100 km) και ρύπους (141 g/km).

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του δημοφιλούς σουπερμίνι, το ST φέρει σπορ ανάρτηση, τιμόνι και φρένα, ενώ το Torque Vectoring Control φρενάρει τον εσωτερικό εμπρός τροχό στις στροφές για περιορισμό της υποστροφής.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το Fiesta ST ξεχωρίζει από το body kit με τη διαφορετική γρίλια, τα φωτιστικά σώματα, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τον πίσω διαχύτη και τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Καθίσματα της Recaro και λεπτομέρειες ST κάνουν τη διαφορά στην καμπίνα των επιβατών.

Για όσους δεν αρκούνται στους 182 ίππους, υπάρχει ακόμη πιο ισχυρή έκδοση: το Fiesta ST200 με 200 ίππους και 0-100 σε 6,7 sec.