Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηyundai: Που υπερέχει το νέο Kona

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηyundai: Που υπερέχει το νέο Kona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηyundai: Που υπερέχει το νέο Kona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Hyundai ταράσσει τα νερά της δημοφιλούς και άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας των compact crossovers, με ένα μοντέλο που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. Το Kona!

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως μαζί τους τομείς στο οποίο το κορεάτικο SUV ξεχωρίζει έναντι των αντιπάλων του.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Γεμάτο αυτοπεποίθηση, το νέο Kona έχει σχεδιαστεί για να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ανεβάζει τους σφυγμούς.  Η ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα του καθορίζεται από τον συνδυασμό των διπλών προβολέων, την μπροστινή γρίλια που βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση και έντονων διακοσμητικών στα φτερά και τους προφυλακτήρες. Τα πλαϊνά προστατευτικά των τροχών επεκτείνονται έως πίσω και περιβάλλουν τα φλας και τα φώτα της όπισθεν, ενώ τοποθετημένα σε ξεχωριστά φωτιστικά σώματα τα πίσω φώτα ενισχύουν την αίσθηση του πλάτους. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι λεπτομέρειες στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, η ενσωμάτωση του πίσω σπόιλερ με την πίσω κολώνα θυμίζει πτερύγιο καρχαρία και φυσικά η διχρωμία!

Advertisement
Advertisement

ΓΝΗΣΙΑ SUV ΓΟΝΙΔΙΑ
Ξέρετε από πού προέρχεται το όνομα “Kona”; Από μία παραλιακή πόλη στην Χαβάη που αποτελεί ιδανικό προορισμό για surfers. Ένα όνομα που ταιριάζει πλήρως στον σπορ χαρακτήρα του SUV της Hyundai! Προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών στην Ευρώπη, η μάρκα ανέπτυξε μια ολοκαίνουργια συμπαγή πλατφόρμα για τα SUV της, την K2. Αυτή είναι κοντά στο Elantra, κάτι που σημαίνει ότι βασίζεται σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας από τα συνηθισμένα crossovers της κατηγορίας. Το αποτέλεσμα είναι: κορυφαία σε απόδοση από άποψη σχεδιασμού / χαρακτηριστικών SUV / ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Στο DNA του, το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona παραμένει ένα καθαρόαιμο SUV, σχεδιασμένο για να χωρέσει όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες της πολυάσχολης ζωής σας. Το ευέλικτο κορεάτικο μοντέλο προσφέρει απρόσμενη ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές.

hyundai-kona-j640tall

Συγκεκριμένα, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 361 lt. Μπορείτε να διπλώσετε τα πίσω καθίσματα με μία μόνο κίνηση και με τα καθίσματα διπλωμένα να έχετε άπλετο διαθέσιμο χώρο 1.143 λίτρων – ιδανικό για μεγαλύτερες αποδράσεις. Παράλληλα, το ευρύχωρο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι, καθιστούν την φόρτωση γρήγορη και άνετη.

Advertisement

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με τα εξελιγμένα βοηθητικά συστήματα οδήγησης και προειδοποίησης του Hyundai SmartSense, το Kona είναι κορυφαίο στην κατηγορία του σε τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από αυτά.

hyundai-kona-p640

Advertisement

Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης (FCΑA) με ανίχνευση πεζών
Το σύστημα χρησιμοποιεί την τοποθετημένη στο εμπρός μέρος κάμερα και τον αισθητήρα ραντάρ για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας. Εάν εντοπίσει πιθανή σύγκρουση με όχημα μπροστά ή με πεζό, θα προειδοποιήσει τον οδηγό και αν απαιτηθεί από τις συνθήκες θα επιβραδύνει ή θα ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα. Προαιρετικός εξοπλισμός που μπορεί να διατεθεί από την βασική έκδοση.

hyundai-kona-fcaa640

Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKA)
Το σύστημα LKA (που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό) χρησιμοποιεί την τοποθετημένη στο εμπρός μέρος κάμερα για την παρακολούθηση των διαγραμμίσεων του δρόμου. Σε περίπτωση απρόβλεπτης εκτροπής από την λωρίδα κυκλοφορίας, ειδοποιεί με οπτικό και ηχητικό σήμα τον οδηγό. Διατίθεται στάνταρ.
Ανίχνευση Τυφλού Σημείου
Δύο αισθητήρες τοποθετημένοι χαμηλά στους πίσω προφυλακτήρες, ανιχνεύουν την προσέγγιση με οποιοδήποτε όχημα βρίσκεται στην τυφλή ζώνη του καθρέπτη, ενεργοποιώντας ηχητική και οπτική προειδοποίηση εάν ο οδηγός βγάλει φλας αλλαγής πορείας.
Τεχνολογία Πλήρους Φωτισμού LED
Το Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων (ΗΒΑ) ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα όταν δεν επαρκεί ο εξωτερικός φωτισμός. Επιπροσθέτως, βλέπει τον δρόμο μπροστά και χαμηλώνει τα μεγάλα φώτα όταν διακρίνει οχήματα σε κοντινή απόσταση. Τα στατικά φώτα στροφής (SBL) εκπέμπουν πρόσθετο φωτισμό προς την κατεύθυνση που στρίβετε, με αποτέλεσμα την ενισχυμένη ορατότητα στο εσωτερικό των στροφών κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Προαιρετικός εξοπλισμός που μπορεί να διατεθεί από την Premium.

Advertisement

hyundai-kona-q640tall

Σύστημα Ανίχνευσης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCCW)
Όταν κινείστε με την όπισθεν σε χώρο στάθμευσης περιορισμένης ορατότητας, το σύστημα RCCW μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Δύο αισθητήρες τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του οχήματος σας προειδοποιούν για πιθανά διερχόμενα οχήματα.
Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού (DAW)
Παρακολουθεί το συνολικό προφίλ οδήγησης αναλύοντας μία πλειάδα πληροφοριών συμπεριφοράς. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις απροσεξίας ή κόπωσης του οδηγού τον ειδοποιεί με ηχητική και οπτική ένδειξη στον πίνακα οργάνων προτείνοντας στάση για διάλειμμα. Διατίθεται στάνταρ.

hyundai-kona-i640

PREMIUM ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Το ολοκαίνουργιο Kona σας προσφέρει πρωτοποριακή τεχνολογία που διευκολύνει τη ζωή σας – όπως η προηγμένη διαφανής οθόνη προβολής “Head-Up Display”, η ασύρματη φόρτιση για το τηλέφωνό σας και μία μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για εξαιρετική ορατότητα και εργονομία.

hyundai-kona-headupdisplay640

Προηγμένη διαφανής οθόνη προβολής “Head-Up Display”
Η νέα οθόνη προβολής βοηθάει να παραμείνετε ασφαλείς, προβάλλοντας σημαντικές πληροφορίες όπως ταχύτητα, εντολές πλοήγησης και διάφορες προειδοποιήσεις ακριβώς στο οπτικό σας πεδίο
Οθόνη αφής 7 ιντσών
Η έγχρωμη οθόνη αφής Display Audio 7″, με Radio-Mp3, μπορεί να συνδεθεί με το smartphone android σας μέσω της εφαρμογής Android Auto και με το iPhone σας μέσω του Apple CarPlay.
hyundai-kona-d640
Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται τοποθετημένη η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης (σύμφωνα με το πρότυπο Qi) που σας επιτρέπει να φορτίσετε εύκολα συμβατό smartphone, απαλλαγμένοι από καλαίσθητα καλώδια.

hyundai-kona-r640

Ψηφιακή οθόνη πληροφοριών
Τοποθετημένη σε βέλτιστη θέση και με εύκολη ανάγνωση, μια οθόνη LCD 4,2 ιντσών σας δείχνει σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση όπως: την κατάσταση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, την κατανάλωση καυσίμου και την εναπομένουσα απόσταση σε χιλιόμετρα, τις οδηγίες πλοήγησης, την εξωτερική θερμοκρασία και άλλα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
hyundai-kona-e640
Οι νέοι βενζινοκινητήρες του Kona προσφέρονται με την τεχνολογία (Turbo) T-GDI, συνδυάζοντας απόδοση και αξιοπιστία. Το νέο compact SUV της Hyundai προσφέρει κατ’ επιλογή τετρακίνηση, ενώ τα κινητήρια σύνολα συνεργάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε το ανεπτυγμένο από την Hyundai 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT (Dual Clutch Transmission),με 3 λειτουργίες οδήγησης: ECO, NORMAL, SPORTS, για αλλαγές ταχυτήτων προσαρμοσμένες στο στυλ του οδηγού.

hyundai-kona-k640

Κι όλα αυτά με τιμές απόκτησης που ξεκινούν από τα 16.590 ευρώ.