Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηyundai: H πλήρης γκάμα του i30

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηyundai: H πλήρης γκάμα του i30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηyundai: H πλήρης γκάμα του i30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μικρομεσαία στην αγορά, είναι αναμφίβολα το νέο Hyundai i30. Πως όχι από τη στιγμή που προσφέρεται σε εκδόσεις για όλα τα γούστα: hatchback, fastback, station και… N!

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω μοντέλο, όπως χαρακτηριστικά λένε οι Κοιρεάτες, αποτελεί αυτοκίνητο DNA για τη Hyundai Motor, αντιπροσωπεύοντας τον πυρήνα της μάρκας στην Ευρώπη. Αποτελεί μία… οικογένεια οχήματα με ενιαία, διαχρονική και ισορροπημένη σχεδίαση για κάθε τύπο αμαξώματος. Αυτή προσφέρει το σωστό αυτοκίνητο για κάθε πελάτη, είτε αναζητά την κομψότητα είτε την απόλαυση.

Κοντά στο hatchback αμάξωμα, υπάρχουν το fastback αλλά καιο το i30 Tourer που χαρακτηρίζεται από  την αρμονική, αθλητική σχεδίαση και τον κορυφαίο αποθηκευτικό χώρο των 602 λίτρων. Και στην κορυφή, το πρώτο υψηλών επιδόσεων μοντέλο της σειράς “Ν” της Hyundai Motor.

Έτσι λοιπόν, η γκάμα του i30 Αποτελεί εξαιρετική λύση για εργένηδες και οικογενειάρχες, νέους στην ηλικία αλλά και νέους στο πνεύμα. Είναι μια έξυπνη και αποδοτική επιλογή για όσους αναζητούν ελκυστικό σχεδιασμό, αποτελεσματική και δυναμική οδήγηση και το πλέον ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας. Ενώ παράλληλα, ποιότητα και η αξιοπιστία του, είναι εγγυημένα από τη μοναδική, κορυφαία 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Hyundai-i30-2018-b640

Επίσης, το νέο Hyundai i30 καθιερώνει τεχνολογία με χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως τα Apple CarPlayΤΜ, Android AutoΤΜ και την ασύρματη φόρτιση για την ενίσχυση της λειτουργίας smartphone και της λειτουργικότητας κατά την οδήγηση. Μία κορυφαία γκάμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων τα Συστήματα Autonomous Emergency Braking, Smart Cruise Control, Lane Keeping Assist System, Driver Attention Alert και Blind Spot Detection, αυξάνοντας την άνεση των επιβατών ώστε κάθε διαδρομή με το Νέο Hyundai i30 να γίνεται ακόμη πιο απολαυστική.

i30-2017-1.4-turbo-gdi640

Advertisement

Αρκετές είναι και οι επιλογές σε κινητήρια σύνολα. Στη βάση της γκάμας είναι η επιλογή με τον 1400άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 100 ίππων, τον 1000άρη Turbo των 120 PS και τον ολοκαίνουριο 1.4 T-GDI των 140 αλόγων που προσφέρεται μόνο στο πακέτο Premium Navi και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή με 7άρι DCT. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εφοδιάστηκε με αυτή τη μονάδα. Στο μέτωπο των diesel, πλέον προσφέρεται με τον νέο 1.600άρη diesel Smartstream, ο οποίος πληροί το νέο πρότυπο ρύπων Euro 6d Temp. Το μοτέρ προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, μια με 96 ίππους, μια με 116 και μια με 136 άλογα. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για τις δύο ισχυρότερες υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας και με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Hyundai-i30-2018-c640

Advertisement

Σύμφωνα πάντα με την Hyundai, η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά μόνο από τα 3.8 lt./100 km (99 gr./km CO2) στην έκδοση των 96 ίππων. Παράλληλα, λόγω της υιοθέτησης αρκετών σχετικών τεχνολογιών, το μοτέρ προσφέρει χαμηλές εκπομπές NOx. Και το λανσάρισμά του, συνοδεύτηκε και από μικρό «φρεσκάρισμα» στο μικρομεσαίο μοντέλο της Hyundai, με τις αναβαθμίσεις ουσιαστικά να αφορούν νέο προφυλακτήρα, νέα χρώματα και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

i30-2017-c640

Όλα αυτά έχοντας ως στάνταρ από τη βασική έκδοση, το S-10, δηλαδή ένα πακέτο 10 τεχνολογικών ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν τη διαφορά. Αναλυτικά περιλαμβάνει:
#1 DAA – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού
#2 LDWS – Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
#3 LΚΑS – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
#4 FCWS – Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης
#5 AEB City – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
#6 AEB Urban – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
#7 ΗΒΑ – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
#8 ΗAC – Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
#9 SL – Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
#10 SBL – Στατικά Φώτα Στροφής

Advertisement

i30-2017-i640

Από εκεί και πέρα, από την βασική έκδοση (Active), ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, λειτουργία auto down του παραθύρου του οδηγού, air condition, οθόνη TFT 3.5 ινστών στον πίνακα οργάνων, υπολογιστή ταξιδίου, cruise control, ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού καθ’ ύψος και τηλεσκοπικά, διαιρούμενα πίσω καθίσματα 60/40, ηχοσύστημα με RDS, MP3 player, θύρα USB και AUX και 6 ηχεία, χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth με Audio Streaming, αεροτομή πίσω, λαβές, προφυλακτήρες και καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος, γρίλια εμπρός μάσκας μαύρου χρώματος με χρωμιωμένο πλαίσιο, φώτα ημέρας και θέσεως LED, πίσω τρίτο φως στοπ LED, αυτόματο άναμμα φωτών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, υαλοκαθιστήρες τύπο Aero, ζάντες αλουμινίου 16’’ με ελαστικά 205/55R16 κ.α.

i30 Fastback test 640 (4)

Μετά hatch και τη Wagon εκδοχή του Hyundai i30, ήρθε και το Fastback να δώσει νέα διάσταση στην παρουσία του μοντέλου στην αγορά, συνδυάζοντας κουπέ εικόνα με τα στοιχεία πρακτικότητας που ούτως η αλλιώς διέθετε. Συγκεκριμένα, το αμάξωμα του νέου Hyundai i30 Fastback βασίζεται μεν πάνω σε αυτό του 5θυρου μοντέλου, ωστόσο οι σχεδιαστές της μάρκας έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στο πίσω μέρος (από τη μεσαία κολώνα και προς τα πίσω), για να προσδώσουν στο αυτοκίνητο το απαραίτητο κουπέ σχήμα. Ξεχωρίζουμε την χαμηλότερη κατά 25 χλστ. οροφή σε σχέση με αυτή του χάτσμπακ i30, η οποία πέφτει πιο ομαλά πάνω στον ανασηκωμένο πίσω όγκο, δημιουργώντας την απαραίτητη κουπέ αισθητική. Το παρών δίνει στο πίσω τμήμα και μια όμορφη –και λειτουργική– αεροτομή, ενώ τα φώτα είναι πιο αιχμηρά από ό,τι στο χάτσμπακ, τονίζοντας το δυναμισμό του αυτοκινήτου.

i30 fastback test 6

Μπροστά, παρότι όπως είπαμε υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το 5θυρο μοντέλο, ειδικά στην περίπτωση του Fastback έχει διαφοροποιηθεί η σχεδίαση στο κατώτερο τμήμα του προφυλακτήρα για να τονίσει το δυναμισμό του οχήματος, ενώ νέες είναι και οι θέσεις των προβολέων ομίχλης και των LED φώτων ημέρας. Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 4.455 χιλιοστά το νέο Hyundai i30 Fastback είναι 115 χλστ. πιο μακρύ σε σχέση με το 5θυρο μοντέλο, το πλάτος παραμένει στα 1.795 χλστ., ενώ το ύψος έχει μειωθεί συνολικά κατά 30 χλστ. (1,425 μέτρα). Εκτός από την πιο δυναμική του αισθητική, το Hyundai i30 Fastback ενσωματώνει και μια σειρά από επιπλέον επεμβάσεις στην ανάρτησή του σε σχέση με το χάτσμπακ μοντέλο (-5 χλστ. μειωμένη απόσταση από το έδαφος, πιο σφιχτό setup κατά 15%), που στοχεύουν στο να τονίσουν τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Hyundai-i30_Fastback_N-2018-A640

Κι αν τα παραπάνω είναι για τους οικογενειάρχες, πλέον η Hyundai καλύπτει και τους ανήσυχους με τις εκδόσεις N, τόσο στη hatch όσο και στη fastback εκδοχή που παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες και που θα έχει τις ίδιες επιλογές ισχύος: έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης με 250 ίππους στην «απλή» έκδοση ή με 275 ίππους στην έκδοση με το πακέτο Performance. Και στις δύο εκδόσεις η μέγιστη ροπή είναι 353 Nm, ενώ με overboost αγγίζει τα 378 Nm. Σε συνδυασμό με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 km/h έρχεται σε 6.4 sec για την έκδοση των 250 ίππων ή 6.1 sec για την ισχυρότερη έκδοση με τους 275 ίππους. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h.

Hyundai-i30_Fastback_N-2018-C640

Τέλος, αν θέλετε το Hyundai i30 σας να μοιάζει πιο σπορ αισθητικά αλλά χωρίς να είναι «πολυβόλο» στο δρόμο, ανακοινώθηκε και η έκδοση N Line. Δεν θα έχει αλλαγές στα σωθικά, μόνο επιφανειακά, ε διαφοροποιημένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με μία ασημένια γραμμή που θα μαρτυρά την έκδοση, 18άρες ζάντες αλουμινίου και σχετικά σήματα. Στο πίσω μέρος η διαφορά είναι ψευτοδιαχύτης και διπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα το Hyundai i30 N Line, έχει «πειραγμένες» αναρτήσεις και σύστημα πέδησης ώστε να βελτιώνεται το πάτημα στο δρόμο.

hyundai-i30-n-line-b640

Στο εσωτερικό οι Κορεάτες έχουν τοποθετήσει σπορ δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ αλλαγών σχέσεων στο κιβώτιο, που μάλιστα φέρει το λογότυπο N, καθώς και σπορ σουέντ καθίσματα με αυξημένη πλευρική στήριξη.

Έτσι, με τα παραπάνω, η Hyundai προσφέρει το i30 σε επιλογές που καλύπτουν κάθε πελάτη, κάθε τσέπη, κάθε επιθυμία και κάθε ανησυχία.