Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Υβριδικό X-Trail λανσάρει η Nissan (vid)

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδικό X-Trail λανσάρει η Nissan (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Υβριδικό X-Trail λανσάρει η Nissan (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον Μάιο αρχίζουν στην Ιαπωνία οι πωλήσεις του X-Trail Hybrid, όπως ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Nissan. Θα ακολουθήσουν βέβαια οι αγορές της βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, όπου τα υβριδικά μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Πρόκειται για μία κίνηση-απάντηση στο υβριδικό RAV4, που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Toyota, η οποία περιλαμβάνει κινητήρα εσωτερικής καύσης 2,5 lt. στο υβριδικό της σύστημα, η Nissan επέλεξε 2λιτρο σύνολο για φορολογικούς και όχι μόνο λόγους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 147 PS, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ έχει μέγιστη ισχύ 41 PS. Η υβριδική τεχνολογία του X-Trail Hybrid περιλαμβάνει δύο συμπλέκτες, ένας εκ των οποίων «απομωνώνει» τον κινητήρα από το ηλεκτρικό μοτέρ. Έτσι είναι εφικτή η κίνηση χωρίς εκπομπή ρύπων ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Η Nissan ανακοινώνει μέση κατανάλωση σε υβριδική λειτουργία 4,8 lt/100 km (με βάση τα ιαπωνικά δεδομένα για το προσθιοκίνητο μοντέλο).

Η Nissan τοποθέτησε όσο το δυνατόν μικρότερου μεγέθους μπαταρίες ιόντων λιθίου, προκειμένου να μην επηρεάζεται σημαντικά ο χώρος αποσκευών. Αν κρίνουμε από τον όγκο των 400+ lt., έκανε καλή δουλειά. Στο στάνταρ εξοπλισμό του X-Trail Hybrid θα περιλαμβάνεται το Forward Emergency Braking, για αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα ή πεζούς.

Advertisement
Advertisement