Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ειδική έκδοση της BMW M4 για τον τίτλο στο DTM

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ειδική έκδοση της BMW M4 για τον τίτλο στο DTM

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ειδική έκδοση της BMW M4 για τον τίτλο στο DTM

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Συνηθίζεται οι κατασκευαστές να… κεφαλοποιούν πάνω στις επιτυχίες τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, και η BMW δεν αποτελεί εξαίρεση. Με το φετινό πρωτάθλημα του DTM να περνά στην ιστορία, η γερμανική εταιρεία λανσάρει μία περιορισμένη έκδοση της νέας Μ4, προκειμένου να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου οδηγών με τον Marco Wittmann.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η M4 DTM Champion Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 23 αντίτυπα, τον αριθμό δηλαδή που έχει ο Wittmann στην αγωνιστική του Μ4. Το άσπρο χρώμα του αμαξάμωτος και το μαύρο καπό παραπέμπουν επίσης στην εμφάνιση του αυτοκινήτου του 25χρονου Γερμανού. Στις αποκλειστικές λεπτομέρειες της έκδοσης περιλαμβάνονται επίσης ο αριθμός 23 στις πόρτες, τα αυτοκόλλητα «WIT DTM Champion 2014» στα πίσω πλαϊνά παράθυρα, οι πολύχρωμες λωρίδες, η υπογραφή του πρωταθλητή στην ανθρακονημάτινη επένδυση του ταμπλό κ.α.

Στο περιθώριο της παρουσίασης του αυτοκινήτου στο Χόκενχαϊμ, ο επικεφαλής της BMW Motorsport, Jens Marquardt, ανακοίνωσε ότι ο Wittmann θα παραμείνει στις τάξεις της βαυαρικής ομάδας. Θα επιβραβευτεί μάλιστα με τη δυνατότητα δοκιμής μονοθεσίου της Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso. «Είμαι συγκινημένος», δήλωσε ο Wittmann. «Όλη η σεζόν ήταν εκπληκτική. Η ανανέωση του συμβολαίου μου με τη BMW και η δοκιμή μονοθεσίου της F1 είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το λανσάρισμα της συλλεκτικής έκδοσης της Μ4 στα χρώματα του αγωνιστικού μου αυτοκινήτου είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Advertisement
Advertisement

Ο Marco Wittmann μίλησε στο NewsAuto.gr και τον απεσταλμένο του στο Χόκενχαϊμ, Άκη Τεμπερίδη, για τη φανταστική φετινή σεζόν. Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη.