Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι τεχνολογίες της Mercedes-Benz ESF (video)

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τεχνολογίες της Mercedes-Benz ESF (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι τεχνολογίες της Mercedes-Benz ESF (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι τεχνολογίες ασφαλείας εμπλουτίζουν όλο και περισσότερο τα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά στην περίπτωση της ESF, η Mercedes-Benz το… τερμάτισε!

Advertisement
Advertisement

Το όνομα του συγκεκριμένου οχήματος που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι Experimental Safety Vehicle και αποτελεί την επιτοπή της ασφάλειας.

Βασίζεται σε μία μια ημι-αυτόνομη GLE που εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύνολο και φέρει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας – τόσο σε κοινή θέα όσο και στην καμπίνα του. Κι αν το πρώτο σκέλος σας παραξενεύει, οι Γερμανοί τοποθέτησαν ειδικά συστήματα προειδοποίησης των άλλων οδηγών για ποικίλους κινδύνους.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη κατάσταση, το τιμόνι και τα πεντάλ «κρύβονται» με σκοπό να αποφευχθούν τραυματισμοί σε ενδεχόμενο ατύχημα. Επίσης, οι αερόσακοι έχουν αλλάξει θέσεις και οι ζώνες ασφαλείας παρέχουν κορυφαία ασφάλεια τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με την επικοινωνία του ESF 2019 με τον… έξω κόσμο, το Experimental Safety Vehicle μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε κάποιον πεζό μέσω των LED στη γρίλια και ταυτόχρονα το πίσω παρμπρίζ να απεικονίζει τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα, χάρη στην εμπρός κάμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτότυπη Mercedes-Benz GLE διαθέτει ένα τρίγωνο-ρομπότ, το οποίο παίρνει τη θέση του αυτόνομα στα μέτρα που ορίζει ο ΚΟΚ, ενημερώνοντας έγκαιρα τα οχήματα που ακολουθούν.

Δείτε τα παραπάνω αλλά και τις άλλες αρετές ασφαλείας της Mercedes-Benz ESF, στα videos που ακολουθούν…

 

Advertisement

Advertisement