Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Borgward BX7

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Borgward BX7

ΝΕΑ

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Borgward BX7

ΝΕΑ

Με βαριά γερμανική σχεδίαση και αμερικανικό «μπιούικ» στιλ, η Borgward θα παρουσιάσει εντός έδρας (στην Φρανκφούρτη) το πρώτο της μοντέλο στην νεότερη ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το Borgward BX7 θα μπορούσες να το μπερδέψεις με ένα Audi, από εμπρός ίσως και με ένα αμερικανικό μοντέλο. Όπως και να έχει, από πλευράς όγκου είναι ένα κλασικό SUV με μήκος στα 4,7 m και με δυνατότητα μεταφοράς έως 7 άτομα. Αρχικά θα διατίθεται με δίλιτρο turbo κινητήρα ισχύος 224 PS που θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη της BorgWarner.

Borgward BX7 (7)

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν έχουμε εξασφαλίσει τις φωτογραφίες που βλέπετε με τις πληροφορίες μας να λένε πως στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί και υβριδική εκδοχή με συνδυασμένη ισχύς στα 401 PS και μέγιστη ηλεκτροκίνητη αυτονομία για έως 55 km. Εδώ, ο συμβατικός κινητήρας θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω.

Borgward BX7 (10)

Εδώ να πούμε πως η Borgward είχε κηρύξει πτώχευση το 1961, όταν αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Βρέμη απασχολώντας περίπου 20.000 άτομα. Τώρα, η έδρα της νέας Borgward θα είναι στη Γερμανία, στη Στουτγάρδη (όχι στη Βρέμη όπως στο παρελθόν). Εκεί θα βρίσκονται τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης, σχεδιασμού, πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ η παραγωγή των αυτοκινήτων θα γίνεται πιθανότατα στην Κίνα. Άλλωστε, το BX7 θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα το 2016, ενώ στην Ευρώπη αργότερα με τιμή πώλησης από 26.000 ευρώ.

Advertisement

Borgward BX7 (8)