Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Borgward αποκαλύπτει τα νέα της μοντέλα BX6 και BXi7

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Borgward αποκαλύπτει τα νέα της μοντέλα BX6 και BXi7

ΝΕΑ

H Borgward αποκαλύπτει τα νέα της μοντέλα BX6 και BXi7

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία Borgward, η οποία διοικείται από Κινέζους ιδιοκτήτες, μας αποκαλύπτει τα δύο νέα της μοντέλα, BX6 και BXi7. Για το πρώτο, οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2018, αρχής γεννομένης από τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ν. Αμερικής, ενώ στις αρχές του 2019 θα λανσαριστεί στις χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το BX6 είναι ένα crossover κουπέ μοντέλο, με κόμπακτ διαστάσεις και ιδιαίτερο σχεδιασμό, ο οποίος, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αναμένεται να ελκύσει το ενδιαφέρον των νεαρής ηλικίας αγοραστών. Σχεδιαστικά, θυμίζει αρκετά την BMW X4, ενώ βασικό του γνώρισμα αποτελεί το εμπρός τμήμα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας, ενώ πίσω ξεχωρίζει η διπλή εξάτμιση. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το σπορ τιμόνι, τα δερμάτινα καθίσματα και οι ξύλινες επενδύσεις. Άλλα σημαντικά στοιχεία είναι το κάθισμα οδηγού με 10 ρυθμίσεις, ο διζωνικός κλιματισμός και το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών.

borgward-bxi7 (1)-chariatis-530

Κάτω από το καπό του Borgward ΒΧ6 βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 224 ίππους και ροπή 30,6 kgm. Συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και με το σύστημα τετρακίνησης, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να ανιχνεύσει την απώλεια της πρόσφυσης και να ενεργήσει ανάλογα μέσα σε 0,12 δευτερόλεπτα. Επίσης, η εργοστασιακή κατανάλωση θα φτάνει τα 7,1 lt/100 km.

Advertisement

purepng.com-white-borgward-bx6-ts-carcarvehicletransportborgward-9615246531564yevs-chariatis-640

Το υβριδικό BXi7 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 242 ίππων με 39,8 kgm ροπής, που του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 195 km/h. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου με άγνωστη ισχύ, που δίνουν αυτονομία 375 km, ενώ μπορούν να φορτίζουν στο 80% μέσα σε μόλις 45 λεπτά. Χάρη στην «έξυπνη θερμική διαχείριση» η μπαταρία θα μπορεί να λειτουργεί εξίσου καλά, ακόμα και κάτω από ακραίες θερμοκρασίες (-30 έως 55° C).

Advertisement