Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Η Πρόεδρος της smart στο NewsAuto

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Πρόεδρος της smart στο NewsAuto

MIRROR

Η Πρόεδρος της smart στο NewsAuto

MIRROR

Η πρεμιέρα της νέας γενιάς των smart fortwo και forfour ήταν πολύ σημαντική για να γίνει εν μέσω δεκάδων ακόμη αποκαλύψεων στην έκθεση του Παρισιού. Έτσι η Daimler οργάνωσε την παγκόσμια πρώτη στον εκθεσιακό χώρο του Tempodrom στο Βερολίνο, με καλεσμένα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και το NewsAuto.gr.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ (twitter.com/bitsi74)

Τις πρώτες στιγμές μετά την παρουσίαση των νέων αυτοκινήτων, όταν το βουητό ήταν έντονο ακόμη, πλησιάσαμε την επικεφαλής της smart, Annette Winkler, για μία σύντομη κουβέντα. «Έχοντας δει το Twingo και το νέο forfour, υπάρχει κάποια σχεδιαστική συγγένεια; Σε αυτό μπορώ να είμαι αντικειμενική: αν τοποθετησούμε τα δύο αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα θα αντιληφθούμε πόσο διαφορετικά είναι», ήταν η απάντησή της στα σχόλια για ομοιότητες ανάμεσα στα δύο μοντέλα που μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

«Ποιες είναι οι προβλέψεις για την αναλογία πωλήσεων ανάμεσα στο fortwo και το forfour;», ρωτήσαμε την κα Winkler (στην κεντρική φωτογραφία είναι μαζί με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Daimler, Dr. Dieter Zetsche). «Δε διαθέτω κρυστάλλινη σφαίρα για να πω με σιγουριά, αλλά θα μπορούσα να προβλέψω ότι τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων θα αφορούν το fortwo και το 1/3 το forfour».

Advertisement
Advertisement

Η διευθύνουσα σύμβουλος της smart μας μίλησε και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το νέο forfour. «Πρόκειται για νεαρά ζευγάρια ή και για οικογένειες με ένα παιδί. Μην ξεχνάμε ότι ορισμένες φορές υπάρχει ανάγκη για επιπλέον αποσκευές και το smart forfour καλύπτει αυτή την ανάγκη».

Τα νέα smart δείχνουν πιο φρέσκα σχεδιαστικά, με την κάθετη μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα. Το μήκος του fortwo παραμένει στα 2,69 m. (στα 3,49 αυτό του forfour), όμως το πλάτος έχει αυξηθεί σημαντικά στο 1,66 m, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο πιο δυναμική στάση στο δρόμο και – κατά συνέπεια – βελτιωμένη οδική συμπεροφορά.

Η διχρωμία των αμαξωμάτων καθιστά ξεχωριστή την παρουσία τους, ενώ εμφανώς ανανεωμένο και «χαρούμενο» είναι το εσωτερικό τους, με τα – σκληρά μεν, καλής ποιότητας δε – πλαστικά να συνδυάζονται αρμονικά με τις υφασμάτινες επενδύσεις. Η προαιρετική οθόνη αφής προσφέρει άμεση σύνδεση με smartphones και λοιπές υπηρεσίες, ζητούμενο για κάθε νέο και δραστήριο κάτοικο πόλης. Οι πίσω χώροι στο smart forfour θα φιλοξενήσουν δύο άτομα (μετρίου αναστήματος) ενώ ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι ικανοποιητικός για αυτοκίνητα πόλης (260 lt. στο διθέσιο smart, 185 lt. στο τετραθέσιο).

Advertisement

Κατά το λανσάρισμα των αυτοκινήτων στην Ευρώπη το Νοέμβριο (τότε αναμένονται και στην Ελλάδα), δύο θα είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, αμφότεροι με τρεις κυλίνδρους: ο ατμοσφαιρικός των 999 cc με τα 71 PS και ο turbo των 898 cc (στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Renault), απόδοσης 90 PS. Αργότερα θα εμφανιστεί και ο μικρότερος του 1 lt, με ισχύ στα 60 PS.

Οι τιμές τους δεν έχουν ανακοινωθεί, δεν αναμένεται πάντως να είναι σημαντικά ακριβότερες από αυτές του απερχόμενου smart.

Advertisement

Περισσότερα κατά την οδηγική γνωριμία με τα νέα smart, το προσεχές φθινόπωρο.