Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πολυτέλεια έχει όνομα: Mercedes Maybach

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πολυτέλεια έχει όνομα: Mercedes Maybach

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πολυτέλεια έχει όνομα: Mercedes Maybach

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση σε δύο μεγαλουπόλεις, στο Γκουανγκτσού της Κίνας και το Λος Άντζελες, η Maybach S-Class τραβά το ενδιαφέρον των πλουσίων αυτού του κόσμου και τη ζήλεια όλων των υπολοίπων. Η Maybach δεν είναι πλέον ξεχωριστή μάρκα, αλλά ενσωματώνεται στη γκάμα της Mercedes ως υπερπολυτελείς εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Βασίζεται μεν στη ναυαρχίδα της Mercedes, σε μία όμως πιο επιμηκυμένη έκδοση. Σε σχέση με την S-Class με το μακρύ μεταξόνιο, η Maybach έχει κατά 20 cm μεγαλύτερο μήκος (5,45 m) και μεταξόνιο (3,36 m). Τα δύο ξεχωριστά καθίσματα (με δυνατότητα κλίσης έως τις 43,5 μοίρες), η κονσόλα που θερμαίνει ή κρατά δροσερά τα ποτήρια και οι αχανείς χώροι για τα πόδια, θα κάνουν τους πίσω επιβάτες να νιώθουν… βασιλιάδες. Άλλωστε αυτό δεν ονειρεύεται κάθε άνθρωπος με εκατομμύρια στους τραπεζικούς του λογαριασμούς; Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, τα επίπεδα θορύβου που φθάνουν στους πίσω επιβάτες είναι τα χαμηλότερα από οποιοδήποτε άλλο sedan παραγωγής.

Η Mercedes-Maybach S-Class θα λανσαριστεί στις αγορές τον προσεχή Φεβρουάριο. Κορυφαία έκδοση είναι η S 600, με 6λιτρο V12 biturbo που αποδίδει 530 PS και 84,6 kgm ροπής. Η Mercedes-Maybach S 500 εφοδιάζεται με V8 biturbo – χωρητικότητας 4.663 cc – ισχύος 455 PS και ροπής 71,4 kgm. Η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 5 sec και στις δύο εκδόσεις, ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι 11,7 και 8,9 lt/100 km, αντίστοιχα. Η S 600 συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS, ενώ η S 500 με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Τον Ιούνιο θα προσταθεί στη γκάμα και η τετρακίνητη έκδοση της S 500.

Advertisement
Advertisement

Είναι μάλλον περιττό να προσθέσουμε ότι η Maybach S-Class «προικίζεται» με ό,τι καλύτερο από ηλεκτρονικά συστήματα διαθέτει η Mercedes: αυτόματο φρενάρισμα PRE-SAFE με ανίχνευση πεζών, αυτόματο πιλότο για μικρές ταχύτητες, Active Lane Keeping Assist, αυτόματα φώτα κ.α. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και ενσωματωμένοτς αερόσακους στις ζώνες των πίσω επιβατών.