Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτσι θα είναι στο μέλλον το crossover της Hyundai

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι στο μέλλον το crossover της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτσι θα είναι στο μέλλον το crossover της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ήταν 11 Δεκεμβρίου όταν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη συμμετοχή στο WRC, η Hyundai είχε παρουσιάσει ένα σκίτσο του Intrado, ενός πρωτότυπου μικρού crossover. Πλέον, λίγες ημέρες πριν την έκθεση της Γενεύης η κορεάτικη μάρκα δημοσίευσε τις επίσημες φωτογραφίες, συνοδεύοντάς τις με αρκετές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το όνομα του νέου concept car παραπέμπει στο κάτω μέρος του φτερού των αεροπλάνων, το οποίο παράγει τη δυναμική άνωση. Φουτουριστικό, μυώδες, άγριο, με ευμεγέθεις τροχούς, το Intrado αποτελεί δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται στη Hyundai ένα μελλοντικό όχημα ελεύθερου χρόνου. Στο πορτοκαλί εσωτερικό παρατηρούμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τις λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και την εντυπωσιακή βάση της κεντρικής κονσόλας με τους διακόπτες για το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το κιβώτιο κ.α.

Πέρα από την αεροδυναμική του σχεδίαση, το μελλοντικό crossover της Hyundai θα έχει περιορισμένο περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» χάρη και στην επόμενη γενιά του συστήματος κυψελών καυσίμου της Hyundai. Χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 36 kWh, οι οποίες μπορούν να φορτιστούν μέσα σε λίγα λεπτά, εξασφαλίζοντας αυτονομία 600 km. Όπως όλα τα αυτοκίνητα υδρογόνου, εκπέμπουν στο περιβάλλον μόνο νερό.

Advertisement
Advertisement

Το Intrado είναι το πρώτο Hyundai που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε υπό την καθοδήγηση του Peter Schreyer, ο οποίος από αρχισχεδιαστής της Kia αναβαθμίστηκε πριν ένα χρόνο σε Πρόεδρο του Hyundai Motor Group. Απόδειξη του πόσο μεγάλη σημασία δίνουν στο συγκεκριμένο όμιλο στη σχεδίαση των νέων τους αυτοκινήτων.