Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lexus παρουσιάζει το πρώτο της Yacht (video)

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lexus παρουσιάζει το πρώτο της Yacht (video)

ΝΕΑ

H Lexus παρουσιάζει το πρώτο της Yacht (video)

ΝΕΑ

To πρώτο πολυτελές σκάφος της Lexus μας έρχεται σε πρωτότυπη μορφή και εξοπλίζεται με δύο 5λιτρους V8 κινητήρες συνολικής ισχύος 880 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εταιρεία αυτοκινήτου να κατασκευάζει yachts ή σκάφη αναψυχής υψηλών επιδόσεων. Αυτή τη φορά το εγχείρημα έγινε από την Lexus, η οποία παρουσίασε στην Φλόριντα των ΗΠΑ το πρώτο της πολυτελές yacht. Το 12,7 μέτρων σκαρί εφοδιάζεται με δύο κινητήρες «έσω-έξω»  5.000 κ.εκ. V8 με συνολική ισχύ στα 880 άλογα (πρόκειται για το μοτέρ που είδαμε στο νέο LC500). Tα συγκεκριμένα ζεύγη κινητήρων χαρίζουν στο σκάφος της Lexus τελική 50 ναυτικών μιλίων ανά ώρα (ταχύτητα cruising με βέλτιστη κατανάλωση στα 35 μίλια ανά ώρα).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Lexus, η καινοτομία του συγκεκριμένου concept έγκειται στο γεγονός ότι για την κατασκευή πολλών μερών έχει χρησιμοποιηθεί carbon (αντί πολυεστέρα που εντοπίζεται στις συμβατικές κατασκευές), κάτι που μειώνει το βάρος σε ελάχιστα επίπεδα. Έτσι, εκτός από χαμηλή κατανάλωση, αυτό βοηθά και στη βελτίωση της πλεύσης του σκάφους. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν διευκρινίζει αν η συγκεκριμένη προσπάθεια θα πάρει το δρόμο της παραγωγής από το παρακλάδι της Toyota που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Δείτε το βίντεο του yacht της Lexus