Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Golf Mk5: Η κατάργηση των ορίων ανάμεσα στις κατηγορίες

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Golf Mk5: Η κατάργηση των ορίων ανάμεσα στις κατηγορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Golf Mk5: Η κατάργηση των ορίων ανάμεσα στις κατηγορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen Golf μπήκε πλέον στην όγδοη γενιά του, έχοντας καταγράψει ήδη περισσότερα από 35 εκατομμύρια πωλήσεις – στο απόλυτο success story!

Advertisement
Advertisement

«Γεννήθηκε» το 1974, με την πρώτη του γενιά να παράγεται έως το 1983 (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Τότε ήρθε η ώρα για το πρώτο βήμα εξέλιξης, με το Golf Mk2 (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Από τον Αύγουστο του 1991, η Volkswagen ξεκίνησε μια νέα εποχή ασφάλειας με την τρίτη γενιά του best seller μοντέλου της (δείτε εδώ περισσότερα) ενώ το Mk4 του 1997 αποτέλεσε την… επιτομή του στιλ.

Όμως ήταν η πέμπτη γενιά Golf που πρόσφερε άνεση και δυναμική που ξεπέρασε εκείνες αρκετών ανταγωνιστών ακόμα και στην κατηγορία πάνω από το Golf. Το ίδιο ίσχυσε και για την ποιότητα. Ένα νούμερο που υπογραμμίζει τη σταθερότητα του αμαξώματος που έχει συγκολληθεί με λέιζερ είναι ότι η στρεπτική ακαμψία του είχε αυξηθεί κατά 35%, με το ντεμπούτο του Golf Mk5 το 2003.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά που το Golf ήταν προαιρετικά διαθέσιμο με πλευρικούς αερόσακους πίσω – σε συνδυασμό με τους έξι στάνταρ αερόσακους (μετωπικοί, πλαϊνοί εμπρός, αερόσακοι κεφαλής) ανεβάζοντας το σύνολο των αερόσακων στους οκτώ.

Από την άποψη της άνεσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών, το Golf Mk5 εντυπωσίαζε χάρη στην πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, το νέο, 7-τάχυτο DSG, τους προβολείς bi-xenon, τον αισθητήρα βροχής, καθώς και τη συρόμενη και ανακλινόμενη πανοραμική ηλιοροφή, συν το ντεμπούτο του πρώτου turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού στο Golf GTI καθώς και του πρώτου Twincharger στον κόσμο με υπερσυμπιεστή και κομπρέσσορα.

Advertisement

Όταν το Golf Mk6 παρουσιάστηκε το 2008, είχαν ήδη συμπληρωθεί 3,4 εκατομμύρια μονάδες από όλες τις διαθέσιμες παραλλαγές Mk5.

Advertisement