Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Panda ακόμη πιο… Cross

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Panda ακόμη πιο… Cross

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Panda ακόμη πιο… Cross

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μικρότερο τετρακίνητο της αγοράς αποκτά μία ακόμη πιο off road έκδοση. Το Fiat Panda Cross θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη, με τις πωλήσεις να ακολουθούν το φθινόπωρο του 2014. Συγκρινόμενη με το Panda 4×4, η έκδοση Cross προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης/αποχώρησης και ελαστικά παντός καιρού. Οπτικά το Panda Cross ξεχωρίζει από τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες με τις προστατευτικές ποδιές, τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Panda Cross μπορεί να συνδυαστεί με δύο κινητήρες, αμφότεροι με στάνταρ το start/stop. Πρόκειται για τον diesel 1.3 MultiJet II (ισχύος 80 PS) ή το δικύλινδρο βενζίνης 0.9 TwinAir Turbo (με 90 PS). Ο δεύτερος συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο με πιο κοντή πρώτη σχέση. Οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης (24 και 33 μοίρες αντίστοιχα) αλλά και τα All Seasons ελαστικά (διαστάσεων 185/65R15) υπόσχονται αυξημένες off road επιδόσεις.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται στάνταρ το σύστημα 4×4 Torque on demand (με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις θέσεις Auto, Lock και Hill Descent) και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό ELD. Προαιρετικά διατίθεται το City Brake Control, φρενάροντας αυτόματα το αυτοκίνητο – όταν κινείται με ταχύτητα έως 30 km/h – ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement