Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Volvo XC90

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Volvo XC90

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Volvo XC90

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία μέρα μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών ήρθαν και οι ανακοινώσεις από τη σουηδική μάρκα για το μεγάλο και πολυτελές SUV. Το XC90 αποτελεί το πρώτο «δείγμα γραφής» στη νέα εποχή της Volvo. «Δεν λανσάρουμε απλά ένα νέο μοντέλο, επαναλανσάρουμε τη μάρκα μας! Το νέο XC90 ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά από συναρπαστικά νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», είναι η υπόσχεση που έδωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Hakan Samuelsson.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο εμπρός μέρος του XC90 κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα με τη διαγώνια γραμμή και στο κέντρο το ανασχεδιασμένο σήμα της Volvo. Τα φώτα ημέρας LED αποτελούν αναφορά στο σφυρί του Θωρ, του θεού της σκανδιναβικής μυθολογίας. Το πίσω μέρος του XC90 είναι πιο συμβατικό, με κύριο χαρακτηριστικό τα φωτιστικά σώματα που «αγκαλιάζουν» το αμάξωμα. Στην 7θέσια υπερπολυτελή καμπίνα συναντάμε μαλακό δέρμα και ξύλο. Η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα θυμίζει tablet. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Το νέο XC90 βασίζεται στην πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής SPA της Volvo και εφοδιάζεται με τη νέα γενιά κινητήρων Drive-E. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η plug-in υβριδική έκδοση Τ8. Συνδυάζονται ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 80 PS και ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος διαθέτει τόσο κομπρέσορα για τις χαμηλές στροφές όσο και turbo για τις υψηλές. Αποτέλεσμα; Συνδυαστική ισχύς κοντά στα 400 PS και ροπή 65 kgm. Και όλα αυτά ενώ η Volvo ανακοινώνει εκπομπές ρύπων μόλις 60 g/km! Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo φημίζεται για τα υψηλά στάνταρ παθητικής ασφάλειας που προσφέρει στα μοντέλα της. Το XC90 εφοδιάζεται πραγματικά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Υπό την «ομπρέλα» του City Safety βρίσκεται το σύνολο των συστημάτων αυτόματου φρεναρίσματος της μάρκας, όπως αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητα έως 50 km/h, ανίχνευση ποδηλατών και πεζών. Σε παγκόσμια πρώτη εμφανίζονται στο μεγάλο SUV δύο συστήματα.

Το πρώτο είναι το Run-off road protection, το οποίο περιορίζει τις συνέπειες κατά την ακούσια έξοδο του οχήματος από το δρόμο. Το δεύτερο είναι το Auto brake at intersections, για την αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα στις διασταυρώσεις. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Volvo XC90 θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement