Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο έμβλημα της Peugeot

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο έμβλημα της Peugeot

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο έμβλημα της Peugeot

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία αλλάζει ταυτότητα και ενσωματώνει ένα νέο λογότυπο, το οποίο αντλεί έμπνευση από το παρελθόν της. Δείτε όλα τα σήματα της εταιρείας, από το 1905 μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την αποκάλυψη της νέας ταυτότητας της Peugeot, κάτι το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 25 Φεβρουαρίου, μέσω μιας ψηφιακής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά ενημερωμένες πηγές, η εν λόγω ημερομηνία είχε… κυκλωθεί και για την παρουσίαση του νέου της λογότυπου.

Το τελευταίο, ωστόσο, διέρρευσε, καθώς εμφανίζεται να κοσμεί το τιμόνι ενός πρωτότυπου της νέας γενιάς του 308. Το μικρομεσαίο της γαλλικής εταιρείας, θα συνιστά το πρώτο μοντέλο της που θα ενσωματώνει το νέο της έμβλημα.

Advertisement
Advertisement

Όπως καταδεικνύει η φωτογραφία, το λογότυπο είναι ριζικά αναδιαμορφωμένο. Πλέον δεν πρωταγωνιστεί η ολόσωμη φιγούρα ενός όρθιου λιονταριού, αλλά αποκλειστικά το κεφάλι του ζώου, με πλούσια χαίτη, ενώ περικλείεται από ένα τριγωνικό πλαίσιο (τύπου ασπίδας). Παράλληλα, αναγράφεται ο ολογράφως η ονομασία της μάρκας.

Σημειώνεται πως το εν λόγω, νέο λογότυπο έχει κάνει την εμφάνισή του και στο πρωτότυπο e-Legend (Σεπτέμβριος 2018), ενώ φέρει εμφανείς ομοιότητες με το έμβλημα της εταιρείας που κοσμούσε τα μοντέλα της στη δεκαετία του 60.

Τα σήματα της Peugeot από το 1905 μέχρι σήμερα

Advertisement

Η γαλλική εταιρεία, ανέκαθεν, χαρακτηριζόταν από τόλμη για συνεχείς αλλαγές, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα και στις συνεχείς αναδιαμορφώσεις του εμβλήματός της.

1905

Advertisement

Πρόκειται για ένα περίπλοκο λογότυπο, με κεντρική φιγούρα ένα λιοντάρι σε κίνηση. Στο πάνω μέρος δεσπόζει η ονομασία του μοντέλου, ενώ στο κάτω η λέξη “Paris” (Παρίσι).

1923

Advertisement

Το 1923 η γαλλική εταιρεία ανέθεσε τη δημιουργία του νέου της λογότυπου στον γλύπτη Baudichon, ο οποίο φιλοτέχνησε ένα έμβλημα τύπου “hood ornament” -όρθιο και όχι ενσωματωμένο στη μάσκα.

1933

Από το 1933 οι γρίλιες των αυτοκινήτων της εταιρείας στολιζόντουσαν από το κεφάλι ενός λιονταριού, με ανοικτό το στόμα, στραμμένο προς τα αριστερά.

1948

Νέο έμβλημα εμπνευσμένο από τη σημαία της επικράτειας Franche-Comté (Φρανς Κοντέ). Πρωταγωνιστής ένα όρθιο λιοντάρι. Ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο Peugoet 203.

1955

Ίδιο μοτίβο με εκείνο του 1948, αλλά με πιο απλό φόντο.

1960

Πρόκειται για τον προπομπό του ολοκαίνουριου, επικείμενου νέου σήματος της εταιρείας.

1968

Το 504 είναι το πρώτο μοντέλο που φιλοξενεί την κεφαλή ενός λιονταριού φινιρισμένο είτε σε χρυσό είτε σε χρώμιο.

1975

Το έμβλημα της Peugeot λαμβάνει για πρώτη φορά τη μορφή περιγράμματος

1998

Εκσυγχρονισμός, με χρωμιωμένο φινίρισμα και μεγαλύτερο βάθος

2010

Νέο, πιο δυναμικό έμβλημα, με διμεταλλική χροιά, με ματ και χρωμιωμένο φινίρισμα.

2021

Το ολοκαίνουριο έμβλημα της Peugeot.

Διαβάστε επίσης:

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!