Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: To ακόμα πιο σπορ Ford Focus ST Edition

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: To ακόμα πιο σπορ Ford Focus ST Edition

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: To ακόμα πιο σπορ Ford Focus ST Edition

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ford αποκάλυψε μια ακόμα πιο ικανή εκδοχή του Focus ST, με αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης και εμφάνιση που δεν περνά απαρατήρητη.

Advertisement
Advertisement

Η Ford διευρύνει την γκάμα του Focus, με την έκδοση ST Edition που φέρει μηχανικές και αισθητικές αναβαθμίσεις, προβάλλοντας ως η πιο δυναμική εκδοχή του Focus ST τέταρτης γενιάς.

Το μοντέλο ενσωματώνει τον γνωστό τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 2,3 λτ. απόδοσης 280 ίππων και των 420 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου των 6 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Παράλληλα, έχει εφαρμοστεί ένα anti-lag σύστημα – προερχόμενο από τα Ford GT και F-150 Raptor – που αυξάνει την απόκριση της ροπής όταν είναι επιλεγμένα τα προγράμματα οδήγησης Sport ή Drive.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν την ανάρτηση, η οποία είναι της KW Automotive, ενώ έχουν γίνει και επεμβάσεις από τους ειδικούς της Ford Performance.

Παράλληλα, το Ford Focus ST Edition παραδίδεται συνοδεία ενός τεχνικού εγγράφου με εξονυχιστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του αυτοκινήτου στην ειδική ρύθμιση “Nurburgring”, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ρυθμίσεων για κάθε είδους οδηγική συνθήκη.

Σημειωτέον ότι τα αμορτισέρ διαθέτουν 12 ρυθμίσεις συμπίεσης (speed compression) και 16 ρυθμίσεις επαναφοράς (rebound), χαρίζοντας στον οδηγό ένα μεγάλο εύρος διαμόρφωσης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, βάσει των προτιμήσεών του.

Advertisement

Τα ελατήρια είναι 50% πιο σκληρά απ’ ό,τι τα στάνταρ, χαρίζοντας στο μοντέλο κατά 10 χλστ. μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα για περαιτέρω χαμήλωμα, 20 χλστ.

Το Ford Focus ST Edition έχει ζάντες αλουμινίου 19”  σε συνδυασμό με λάστιχα Michelin Pilot Sport 4S που μειώνουν τη μη αναρτημένη μάζα κατά 10% σε κάθε «γωνία», βελτιώνοντας αισθητά τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το ισχυρό μοντέλο είναι στο χρώμα Azura Blue, με γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες σε μάσκα, εμπρός προφυλακτήρα, καθρέπτες, πίσω πτέρυγα, διαχύτη και οροφή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα της Recaro κατα το ήμιση επενδεδυμένα με δέρμα, πολλές στιλιστικές λεπτομέρειες σε μπλε, καθώς και λογότυπα ST που υποδηλώνουν τον αθλητικό χαρακτήρα του Focus ST Edition.

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν θα προσφερθεί και στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Focus Active X 1.0 EcoBoost Hybrid mHEV (155hp)
Πολυσύνθετα Ford Ranger και σε ρόλο πυρόβεσης (video)
Αυτό είναι το επετειακό Ford GT