Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Jeep Compass

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Jeep Compass

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Jeep Compass

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ανανεωμένη έκδοση του μικρού SUV της Jeep προβάλλει ολιστικά αναβαθμισμένη, με «όπλα» της την πιο μοντέρνα σχεδίαση, την περαιτέρω ψηφιοποίηση του εσωτερικού και την γκάμα αποδοτικών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου Compass προχώρησε η Jeep, στο πλαίσιο διαδικτυακής παρουσίασης που μεταδόθηκε μέσω του καναλιού της Jeep Ευρώπης στο Youtube.

Το ανανεωμένο μικρό SUV της Jeep υιοθετεί μια ανανεωμένη σχεδιαστική γλώσσα με ευρωπαϊκές επιρροές, δείγμα των υψηλών βλέψεων της Stellantis στη Γηραιά Ήπειρο. Ειδικότερα συναντάμε αρκετές οριζόντιες γραμμές, μια πιο μοντέρνα μάσκα και full LED κεντρικούς προβολείς με αιχμηρή σχεδίαση. Μικροαλλαγές συναντάμε και στο πίσω μέρος, όπου τα πίσω φώτα υιοθετούν μια διαφορετική, οριζόντια οπτική υπογραφή.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια «ελεύθερη» οθόνη αφής 8,4 ιντσών (προαιρετικά 10,1”) που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων Uconnect5. Όπως αναφέρει η Jeep το infotainment έχει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και εγγυάται ταχύτερη απόκριση. Παράλληλα, παρέχεται δυνατότητα ελέγχου του συστήματος μέσω φωνητικών εντολών (Ηey Jeep) και προσφέρεται λειτουργία mirroring,  διαδραστική 3D λειτουργία πλοήγησης της TomTom, αλλά και HD κάμερα 360 μοιρών. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών,  που διακρίνεται για την ευκρίνειά του αλλά και τις πολλές δυνατότητες παραμετροποίησής του.

Μένοντας στην καμπίνα,  η κεντρική κονσόλα είναι πλέον τοποθετημένη πιο ψηλά με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος φτάνει τα 7,2 λίτρα (2,8 στο απερχόμενο μοντέλο). Εν γένει, η καμπίνα είναι πιο μοντέρνα, ενώ εκπέμπει μια πιο premium αύρα χάρη στην εκτενή χρήση ποιοτικότερων υλικών.

Advertisement

Κινητήρες

Η γκάμα αποτελείται από εκδόσεις diesel, βενζίνης και Plug-in υβριδικές – όλες συμβατές με τις προδιαφραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d. Η αναβαθμισμένη εκδοχή του diesel 1,6 lt Multijet II αποίδει 130 PS (+10 PS) και 320 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων, συναντάμε τον 4κύλινδρο GSE turbo των 1,3 lt σε δύο εκδόσεις ισχύος: 130 PS  με 270 Nm και 150 PS με 270 Nm. Η πρώτη συνδυάζεται με 6αρι μηχανικό κιβώτιο ενώ η δεύτερη με αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Ο ιδιος 4κύλινδρος 1.300αρης turbo πρωταγωνιστεί και στις δυο plug-in υβριδικές εκδόσεις “4xe”. Η μία έχει συνδυαστική ισχύ 190 PS, ενώ στην άλλη η ιπποδύναμη φτάνει τα 240 PS . Μέρος του κινητήριου συνόλου αποτελεί ένας ηλεκτροκινητήρας των 60 PS, αλλά και μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 49 χλμ. (βάσει WLTP).

Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 7,5 sec, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Εφόσον, όμως, είναι επιλεγμένη η λειτουργί Hybrid, η τελική φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Έμφαση έχει δοθεί και στα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας, όπου συναντάμε: Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, ενεργό, σύστημα διατήρησης της ταχύτητας και της πορείας και σύστημα προειδοποίησης όταν διαγνωσθεί κόπωση του οδηγού.

Το νέο Jeep Compass θα διατίθεται σε 5 εκδόσεις (Sport, Longitude, Limited, S και 80th Anniversary), με τις τιμές για την Ελλάδα να ανακοινώνονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Παράλληλα με εκπομπές CO2 κάτω από 50g/km και λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, το σύστημα PHEV Jeep Compass 4xe θα συνδυάζεται με με μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:
Νέο Jeep Wrangler Rubicon 392: Πιο ισχυρός από ποτέ (VIDEO)
Ανανέωση και πλήρως νέο εσωτερικό για το Jeep Compass
H Jeep γιορτάζει 80 χρόνια ιστορίας