Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη για το DS3 Crossback

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη για το DS3 Crossback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη για το DS3 Crossback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγες ώρες μετά την διαδικτυακή διαρροή των πρώτων εικόνων του DS3 Crossback, η DS Automobiles προχώρησε σε πλήρη αποκάλυψη του νέου της μοντέλου το οποίο προσφέρεται σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, καθώς και σε EV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όπως μαρτυρούσαν οι εικόνες που είχαμε μοιραστεί μαζί σας, η εμφάνισή του «φωνάζει» DS, με ιδιαίτερο σχέδιο και λεπτομέρειες. Στο εμπρός μέρος συναντάμε μεγάλη γρίλια με πλέγμα και χρωμιωμένο πλαίσιο που οδηγεί κάτω από τα πρωτότυπου σχεδίου φωτιστικά σώματα. Στα άκρα συναντάμε κάθετα LED φώτα ημέρας ενώ το καπό είναι μυώδες και δίνει μία αρκετά επιθετική όψη στο γαλλικό μοντέλο.

Αυτό που δεν φαινόταν στις διαρροές, ήταν τα χερούλια των θυρών, τα οποία χάνονται όταν το DS3 Crossback είναι κλειδωμένο και εμφανίζονται όταν ξεκλειδώνει. Παρούσα είναι και η γνώριμη εικόνα για τα μοντέλα της μάρκας, με την πίσω θύρα να «πέφτει» στη μεσαία κολώνα παρομοιάζοντας κύμα. Τέλος, η πίσω όψη περιλαμβάνει χαρακτηριστικά λεπτά φωτιστικά σώματα και μικρό σπόιλερ οροφής.

Advertisement
Advertisement

ds3-crossback-leak-d640

Η DS δίνει έμφαση στην εξατομίκευση και γι’ αυτό προσφέρει το νέο της μοντέλο με δέκα χρωματικές επιλογές, τρεις επιλογές για την οροφή και δέκα διαφορετικά σχέδια ζαντών. Παράλληλα, το DS3 Crossback διατίθεται και σε πέντε διαφορετικές αισθητικές επιλογές στο εσωτερικό: DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli και DS Opera. Σε αυτές, μπορεί να έχετε λεπτομέρειες από gloss, δέρμα, μετάξι και ξεχωριστές ραφές.

ds3-crossback-leak-c640

Advertisement

Μιας και αναφερθήκαμε στο εσωτερικό, είναι άκρως μοντέρνο, με μία διακόπτες και αεραγωγούς σε πρωτότυπο ρομβοειδές σχήμα. Παρόμοιο μοτίβο συναντάμε και στην επένδυση του ταμπλό, των θυρών και των καθισμάτων.

ds3-crossback-leak-g640

Advertisement

Από τεχνολογία, πίσω από πολλαπλών λειτουργιών και επίπεδου κάτω μέρους τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων και head up display, ενώ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας συναντάμε οθόνη αφής 10.3 ιντσών. Το ηχοσύστημα είναι από τη Focal και περιλαμβάνει 12 ηχεία ενώ οι Γάλλοι έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να ακούτε μόνο τη μουσική σας εντός του DS3 Crossback, κάνοντας λόγο για νέου επιπέδου ηχομόνωση. Όσο για χώρους, προσφέρονται 352 lt για τις αποσκευές σας.

ds3-crossback-leak-f640

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, τα μέτωπα όπως είπαμε είναι τρία. Σε αυτό της βενζίνης η DS προσφέρει τρεις εκδόσεις του PureTech απόδοσης 100, 130 και 155 PS. Σε ότι αφορά στο πετρέλαιο, υπάρχει μόνο ο 1.500άρης BlueHDi σε έκδοση 100 PS.

Advertisement

ds3-crossback-leak-b640

Όμως, «όλα τα λεφτά» είναι η ηλεκτρική έκδοση για την οποία σας προϊδεάσαμε. Το DS3 Crossback E-Tense κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 136 PS και 260 Nm ροπής, με την επιτάχυνση 0-100 Km/h να έρχεται σε 8.7 δευτερόλεπτα.

ds3-crossback-etense-leak-a640

Το γαλλικό EV εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου 50 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων σύμφωνα με τα δεδομένα του WLTP. Η πλήρης φόρτισή της σε 11kW Wall Box έρχεται σε πέντε ώρες ενώ η φόρτιση της τάξης του 80% επιτυγχάνεται σε μόλις 30 λεπτά.

ds3-crossback-etense-leak-b640

Το DS3 Crossback και το E-Tense θα βρίσκονται στο περίπτερο της DS Automobiles στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου) και θα βγουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους στις αρχές του νέου έτους.