Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της Mustang

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της Mustang

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της Mustang

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτές τις ημέρες η Ford γιορτάζει τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την παρουσίαση της πρώτης Mustang. Πέρα από τη σειρά εκδηλώσεων, όπως την παρουσία του αμερικάνικου sport car στο παρατηρητήριο του Empire State Building, ετοιμάστηκε και μία επετειακή και συλλεκτική έκδοση, η Mustang 50 Year Limited Edition.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Διαθέσιμη από το φθινόπωρο σε λευκό ή μπλε, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, η συγκεκριμένη Mustang θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.964 μονάδες, αριθμός που συμβολίζει το έτος παρουσίασης της πρώτης γενιάς. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, θα υπάρχει μπροστά από το συνοδηγό ταμπελάκι με την αρίθμηση και την υπογραφή του Bill Ford, Εκτελεστικού Προέδρου της Ford Motor Company.

Η 50 Year Limited Edition βασίζεται στη νέα Mustang GT με το πακέτο performance pack, με αρκετά όμως στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως η διαφορετική μάσκα και οι χρωμιωμένες επιφάνειες. Το λευκό χρώμα (ονομάζεται Wimbledon White) ήταν αυτό το οποίο έφερε η πρώτη Mustang που πωλήθηκε τον Απρίλιο του 1964. Λεπτομέρειες από αλουμίνιο στο ταμπλό και το δερμάτινο τιμόνι με ραφές είναι ορισμένες από τις αποκλειστικές εικόνες στην καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρας είναι βέβαια ο V8 των 5 lt, ισχύος 426 PS στις 6.500 rpm και 54 kgm ροπής στις 4.250 rpm. Το πακέτο performance περιλαμβάνει 6πίστονες δαγκάνες της Brembo στους μπροστινούς τροχούς και 19άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά Pirelli P-Zero (255/40 εμπρός και 275/40 πίσω). Οι εκδόσεις με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο της Mustang 50 Year Limited Edition εξοπλίζονται με πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ αυτές με το μηχανικό κιβώτιο συνδυάζονται με διαφορικό Torsen.