Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Mazda coupe με χώρους για 6!

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Mazda coupe με χώρους για 6!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Mazda coupe με χώρους για 6!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το τελικό αποτέλεσμα θα δικαίωνε ακόμη και τους κορυφαίους σχεδιαστές και μηχανολόγους μίας σύγχρονης εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων. Αν αναλογιστούμε ότι αποτέλεσε – από την αρχή ως το τέλος – έργο φοιτητών πανεπιστημίου, τότε οφείλουμε να τους… βγάλουμε το καπέλο. Το εντυπωσιακό 5θυρο πρωτότυπο Mazda με την coupe σχεδίαση ονομάζεται Deep Orange 3 και προσφέρει χώρους για 6 επιβάτες, σε δύο σειρές καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί προϊόν της δουλειάς των φοιτητών του τμήματος μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κλίμσον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Τη σχεδίαση του αμαξώματος ανέλαβε ο φοιτητής Φρέντερικ Νάαμαν, του Art Center College of Design, στη Πασαντίνα της Καλιφόρνια. «Οι φοιτητές είχαν φρέσκες και καινοτόμες ιδέες από τη σχεδίαση μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής. Η τελική εικόνα μιλά από μόνη της για το επίπεδο της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα», σχολίασε ο Ντέρεκ Τζένκινς, διευθυντής σχεδίασης στη Mazda Βόρειας Αμερικής.

Το πρωτότυπο Mazda εξοπλίζεται με ένα μοναδικό υβριδικό σύστημα, το οποίο επιλέγει αυτόματα αν θα μεταδώσει την κίνηση στον εμπρός άξονα, τον πίσω ή σε όλους τους τροχούς. «Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας απαιτεί πιο ευέλικτες και καινοτόμες προσεγγίσεις όσον αφορά την παραγωγή των οχημάτων», δήλωσε ο καθηγητής Πολ Βενχόβεν, επικεφαλής του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Κλίμσον.

Το πρόγραμμα Deep Orange προβλέπει την παραγωγή ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου κάθε χρόνο, με συγκεκριμένη στόχευση όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Οι φοιτητές αποκτούν έτσι ανεκτίμητη εμπειρία στη σχεδίαση του οχήματος, την εξέλιξη και την προϊοντική ανάλυση, συνεργαζόμενοι με καταξιωμένες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η Mazda.[nggallery id=2886]

Advertisement
Advertisement