Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση… Le Mans για τη McLaren 650S

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκδοση… Le Mans για τη McLaren 650S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση… Le Mans για τη McLaren 650S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί να έχει λίγα μοντέλα στη γκάμα της αλλά όπως έχει αποδειχθεί από την περίπτωση της MP4-12C, η McLaren Automotive αρέσκεται στη δημιουργία «ειδικών εκδόσεων».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τακτική που ήδη εφαρμόζει και στην 650S που απέκτησε ήδη την έκδοση «Le Mans» που αποδίδει φόρο τιμής στη νίκη της βρετανικής εταιρείας στο θρυλικό αγώνα αντοχής, πριν από ακριβώς 20 χρόνια! Τότε η McLaren F1 GTR είχε κατακτήσει την πρώτη, την τρίτη, την τέταρτη, την πέμπτη και τη δέκατη-τρίτη θέση! Μάλιστα το είχε γιορτάσει κατασκευάζοντας πέντε σπέσιαλ… F1 (με την ειδική ονομασία LM), μία για κάθε αυτοκίνητό της που έφτασε στον τερματισμό.

Δύο δεκαετίες μετά λοιπόν, το τμήμα ειδικών λειτουργιών της McLaren (MSO) αποφάσισε τη δημιουργία της Mclaren 650S Le Mans που θα παραχθεί αυστηρά σε 50 κομμάτια και θα αντλεί σχεδιαστικές πινελιές από την F1 GTR του 1995. Μάλιστα, για να υπάρξει καλύτερο «πάντρεμα», στο τελικό σχέδιο έχει εμπλακεί και ο σχεδιαστής του τότε μοντέλου, Peter Stevens!

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική είναι η εισαγωγή αέρα που είναι τοποθετημένη στην οροφή του μαύρου θηρίου, που θα προσφέρει απλόχερα αυξημένα ντεσιμπέλ στην καμπίνα αλλά θα βοηθά και στη ροή αέρα στα σωθικά του γνωστού Twin Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt. Η McLaren 650S Le Mans Edition θα «πατάει» σε ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, τοποθετημένα σε ειδικούς τροχούς χαμηλού βάρους, 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω. Ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν ομοιότητες με το τότε αγωνιστικό μοντέλο.

Για την πέδηση θα φροντίζουν κάρμπον-κεραμικά φρένα, με πορτοκαλί δαγκάνες. Ανθρακονήματα συναντάμε και σε άλλα σημεία του οχήματος, όπως στο splitter εμπρός καθώς και τον πίσω προφυλακτήρα, εκεί όπου κλέβει την παράσταση ο μεγάλος διαχύτης.

Advertisement

Χρωματικά έχουμε εκ νέου ένα… ταξίδι στο χρόνο, με το χαρακτηριστικό μεταλλικό χρώμα Sarthe Grey, με τα πορτοκαλί λογότυπα να κάνουν αντίθεση. Μία ειδική πλακέτα στο εσωτερικό θα υπενθυμίζει την περιορισμένη παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Εντός των θυρών η 650S Le Mans θα είναι ντυμένη με μαύρο δέρμα και αλκαντάρα. Τα σπορ καθίσματα θα είναι μαύρα, με πορτοκαλί αλκαντάρα στο κέντρο ενώ τα ειδικά λογότυπα «Le Mans» θα κοσμούν ακόμα το προσκέφαλο αλλά και τα πατάκια.

Advertisement

Η βρετανική μάρκα ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ανοιχτή έκδοση ενώ η ισχύς και παραμένει αναλλοίωτη, στα 650 PS. Η ειδική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, με το κόστος απόκτησής της να ορίζεται στις 244.500 βρετανικές λίρες. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2015 ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα λάβουν και πρόσκληση από τη McLaren για να παρευρεθούν σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας κατά την οποία θα εορταστούν τα 20 χρόνια από εκείνη τη σπουδαία νίκη.