Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Από 27.500€ η νέα B-Class στην Ελλάδα

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Από 27.500€ η νέα B-Class στην Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Από 27.500€ η νέα B-Class στην Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί να μην έχει την ομορφιά και τις επιδόσεις της AMG GT, όμως απευθύνεται σαφώς σε ένα πιο ευρύ κοινό. Η Mercedes ανανεώνει σχεδιαστικά και αναβαθμίζει τεχνολογικά τη B-Class σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιος θα μπορούσε να κάνει λόγο για μοντέλο νέας γενιάς. Στη Στουτγάρδη δε θέλησαν να μείνουν πίσω από τη BMW 2 Active Tourer στην κούρσα για το καλύτερο premium πολυμορφικό της μικρομεσαίας κατηγορίας και έτσι λοιπόν ετοίμασαν και παρουσιάζουν την ανανεωμένη B-Class.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι, όμως οι πωλήσεις αρχίζουν άμεσα και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr, αρχίζουν από τα 27.500 ευρώ (χωρίς απόσυρση) για τη B 180 με τον 1.6 βενζίνης που αποδίδει 122 PS. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στις εκθέσεις της Mercedes στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πιο ορατές επεμβάσεις των σχεδιαστών εντοπίζονται στο εμπρός μέρος: νέος προφυλακτήρας και φώτα ημέρας ενσωματωμένα στα κυρίως φωτιστικά σώματα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται προβολείς τεχνολογίας LED. Σε μικρότερο βαθμό οι επεμβάσεις στην ουρά του αμαξώματος, με μπάρα χρωμίου να κάνει την εμφάνισή της στον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα του εσωτερικού φρεσκάρεται στα πρότυπα των νεότερων μοντέλων, όπως της A και της C-Class. Η οθόνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας έχει μεγαλώσει (διαμέτρου έως 8 ίντσες) και ο πίνακας οργάνων φέρει νέες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις. Τρία είναι τα επίπεδα εξοπλισμού: Style, Urban και AMG Line, τα οποία προσφέρουν δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η λίστα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας εμπλουτίζεται και άλλο, με την προσθήκη π.χ. του COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για την αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα. Το ATTENTION ASSIST λειτουργεί σε ταχύτητες από 60 έως 200 km/h, ενώ η υπηρεσία Mercedes connect me συνδέει τη B-Class με τον έξω κόσμο, ενημερώνοντας άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο ανάγκης της Mercedes σε περίπτωση ατυχήματος.

Δίπλα στις τέσσερις βενζινοκίνητες εκδόσεις και στις άλλες τόσες diesel, διατίθενται άλλες δύο «εναλλακτικές»: η B 200 με φυσικό αέριο και η ηλεκτρική B-Class. Οι πωλήσεις αυτών των δύο θα αρχίσουν το Νοέμβριο.

Advertisement

Η βασική έκδοση B 180 με καύσιμο τη βενζίνη φέρει τον 1.6 ισχύος 122 PS, ο οποίος καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 5,6 lt/100 km (5,4 lt. με αυτόματο κιβώτιο). Η κορυφαία B 250 παίρνει δύναμη από το 2λιτρο σύνολο με τα 211 PS και επιταχύνει στα 100 km/h εντός 6,7 sec. Η B 160 CDI και η B 180 CDI εφοδιάζονται με τον 1.5 diesel που προέρχεται από τη συνεργασία της Mercedes με τη Renault. Αποδίδει 90 και 109 PS αντίστοιχα και καταναλώνει 4 lt/100 km. Η έκδοση με τα 109 PS κυκλοφορεί και σε έκδοση BE με κατανάλωση 3,6 lt/100 km και ρύπους 94 g/km (χωρίς τέλη κυκλοφορίας δηλαδή).