Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το DS 7 Crossback E-Tense

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το DS 7 Crossback E-Tense

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το DS 7 Crossback E-Tense

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγες ημέρες προτού τα βλέμματα στραφούν στο Παρίσι όπου 4 με 14 Οκτωβρίου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου, η DS Automobiles αποκάλυψε ένα ακόμα από τα μοντέλα που θα τραβήξουν την προσοχή στο περίπτερό της: το DS 7 Crossback E-Tense.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Πριν από λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε το νέο DS 3 Crossback που είχε επίσης plug-in hybrid έκδοση (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), τεχνολογία που περνάει πλέον και στον «μεγάλο αδερφό». Ας δούμε όμως αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι λιγοστές, με πιο αισθητή τις νέου, εντυπωσιακού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ προσφέρεται και σε νέα χρώμα Crystal Grey.

Advertisement
Advertisement

Το όνομά E-Tense χρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της γαλλικής εταιρείας και η ναυαρχίδα της δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Στα σωθικά της βρίσκεται ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, ένας 1600άρης βενζίνης απόδοσης 197 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες των 107 αλόγων. Η συνδυασμένη ισχύς ορίζεται στα 296 άλογα, με τις τιμές της ροπής να ορίζονται στα 450 Nm.

ds-7-crossback-e-tense-f640

Advertisement

Για το τετρακίνητο DS 7 Crossback E-Tense η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι γεγονός μέσα σε 6.5 δευτερόλεπτα ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρικό mode είναι στα 50 χιλιόμετρα.

ds-7-crossback-e-tense-e640

Advertisement

Με τη χρήση αποκλειστικά των ηλεκτροκινητήρων η τελική ταχύτητα είναι στα 133 km/h ενώ με τις συνδυασμένες προσπάθειες του κινητήριου συνόλου είναι στα 220 km/h. Όσο για τις εκπομπές ρύπων είναι μειωμένες κατά 50g/χιλιόμετρο.

ds-7-crossback-e-tense-h640

Οι μπαταρίες του DS 7 Crossback E-Tense φορτίζονται κατά την πέδηση, αξιοποιώντας τεχνολογία από τη συμμετοχή της DS στη Formula E. Η πλήρης φόρτιση, έρχεται σε 8 ώρες από απλή οικιακή πρίζα και σε 2 ώρες με τη χρήση WallBox με φορτιστή 6.6-kWh. Η συστοιχία μπαταριών βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, πράγμα που δεν επηρεάζει τις διαστάσεις του χώρου αποσκευών.

Advertisement

ds-7-crossback-e-tense-b640

Όλα αυτά, λίγες ημέρες αφότου το Groupe PSA ανακοίνωσε πως από το 2019, όλα τα μοντέλα του ομίλου θα έχουν plug-in hybrid και ηλεκτρικές εκδόσεις.

ds-7-crossback-e-tense-g640