Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Skoda Vision X Concept (video)

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Skoda Vision X Concept (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Skoda Vision X Concept (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο πριν παραταχθεί στο περίπτερο της Skoda στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Vision X Concept μας συστήθηκε διαδικτυακά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο crossover που αποτελεί πρόγευση ενός compact SUV που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της τσέχικης μάρκας κάτω από τα Kodiaq και Karoq. Παρά τις απαραίτητες για πρωτότυπο όχημα ιδιαιτερότητες, διατηρεί το γνώριμο σχεδιαστικό μοτίβο της Skoda.

Ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα από τα στοιχεία που διακρίνουν το Vision X Concept θα υπάρχουν και στην τελική έκδοση παραγωγής, αξίζει να σταθούμε σε κάποια από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Όπως τη διχρωμία του αμαξώματος με την οροφή να είναι μαύρη και σε αντίθεση με το λαμπερό πράσινο του αμαξώματος, τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, τους ιδιαίτερου σχεδιασμού προβολείς, τους μικρούς καθρέφτες τις κρυφές χειρολαβές και διάφορες ακόμα πινελιές που τραβούν το μάτι.

2018-skoda-vision-x-concept-b640

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το εσωτερικό έχει «κρυστάλλινο» χαρακτήρα. Χαρακτηρισμός που δεν αφορά υλικά αλλά σχεδιαστικό μοτίβο, που ξεφεύγει αρκετά από τις νόρμες της Skoda. Χρώματα, κεντρική οθόνη τύπου τάμπλετ από την οποία ρυθμίζονται οι λειτουργίες του οχήματος και το σύστημα infotainment, ψηφιακός πίνακας οργάνων και άλλα στοιχεία, παρεκκλίνουν σημαντικά από τον συνήθως συμβατικό χαρακτήρα της μάρκας. Αν και ειδικά εδώ, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να είναι πολύ διαφορετική.

Advertisement

2018-skoda-vision-x-concept-c640

Μία άλλη καινοτομία είναι πως πρόκειται για το πρώτο υβριδικό όχημα στην ιστορία της μάρκας με κινητήρα βενζίνης/CNG (4κύλινδρο 1.5 lt) αλλά και ηλεκτροκινητήρα, σε ένα συνδυασμό που υπόσχεται εκπομπές CΟ2 στα μόλις 89 g/km.

Advertisement

Δείτε το Skoda Vision X Concept στο video που ακολουθεί…