Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Seat Tarraco

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Seat Tarraco

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Seat Tarraco

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η οικογένεια των SUV της Seat απέκτησε και νέο, τρίτο μέλος μετά τα Arona και Ateca. Το όνομά του είναι Tarraco και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο σε διαστάσεις όχημα της ισπανικής μάρκας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αν σας θυμίζει το «συγγενικό» Kodiaq, δεν θα σας αδικήσουμε. Άλλωστε πατάνε στην ίδια πλατφόρμα του VW Group, την MQB, και παρά τις όποιος ιδιαιτερότητές του, το ισπανικό SUV δεν διαφοροποιείται τόσο από τα σχεδιαστικά μοτίβα του ομίλου.

Κι αυτό παρότι κατά την παρουσίασή του, οι άνθρωποι της Seat έκαναν λόγο για νέα σχεδιαστική κατεύθυνση. Το μήκους 4.735mm νέο μοντέλο έχει το γνώριμο για τη μάρκα μοτίβο στα φωτιστικά σώματα, εξάγωνη γρίλια με χρωμιωμένο πλαίσιο και διαφορετικής όψης κάτω μέρος στο «πρόσωπο», με τους προβολείς εντός πλαστικών πλαισίων και αεραγωγούς που δεν έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της Seat.

seat-tarraco-b640
Στο πλάι δεν γίνεται να το δεις και το μυαλό να μην πάει στο Tiguan, με ένα νεύρο να διέπει το αμάξωμα ξεκινώντας από το πάνω μέρος των θόλων των εμπρός τροχών, πηγαίνοντας παράλληλα με τα τζάμια των θυρών και καταλήγοντας στα πίσω φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος, η φωτεινή υπογραφή απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, με τους σχεδιαστές της Seat να έχουν αποφύγει κάθε είδους υπερβολή.

Advertisement
Advertisement

seat-tarraco-c640 Πέρα από την ύπαρξη ξύλινης επένδυσης στις εικόνες του press kit, ο οριζόντιος πολυεπίπεδος σχεδιασμός της καμπίνας ενισχύει την αίσθηση αυξημένου πλάτους άρα και ευρυχωρίας. Άλλωστε μιλάμε για ένα μοντέλο που θα προσφέρεται τόσο σε 5θέσια όσο και 7θέσια διάταξη, με όπλο του τους άφθονους χώρους.
seat-tarraco-d640

To Tarraco θα είναι «φορτωμένο» τεχνολογικά, με πολλά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας όπως τα Lane Assist, Front Assist w/ bicycle and pedestrian detection, Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist, Emergency Assist, Pre-crash Αssist και Rollover Detection.

seat-tarraco-e640tall

Advertisement

Το Tarraco που πήρε το όνομά του από την πόλη της Ταραγόνα (σύνηθες για μοντέλα της Seat να βαφτίζονται βάσει ισπανικών πόλεων), θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο diesel – όλους υπέρ-τροφοδοτούμενους και με τεχνολογία start/stop.

seat-tarraco-f640

Advertisement

Στο πρώτο μέτωπο, συναντάμε 1500άρη TSI απόδοσης 150 PS που συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και με την κίνηση εμπρός καθώς και έναν 2λιτρο TSI. Αυτός προσφέρει 190 PS, συνδυάζεται με 7άρι DSG και διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης. Στο μέτωπο των diesel, οι επιλογές αφορούν δύο δίλιτρους TDI απόδοσης 150 και 190 PS αντίστοιχα. Ο μικρότερος εκ των δύο μπορεί να προσφερθεί είτε με το συνδυασμό μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και κίνησης εμπρός, είτε DSG με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Ο ισχυρότερος, θα είναι διαθέσιμος μόνο με 4DRIVE και 7άρι DSG.

seat-tarraco-g640

Πάντως η Seat ανακοίνωσε πως προσεχώς θα εφοδιάσει το Tarraco και με εναλλακτικές τεχνολογίες στα κινητήρια σύνολα. Οι παραγγελίες αναμένεται να αρχίσουν πριν το τέλος του έτους και οι πρώτες παραδόσεις, στο ξεκίνημα του 2019.

Advertisement

Δείτε πως αποκαλύφθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, μέσω της LIVE παρουσίασης που έγινε στη σελίδα του NewsAuto στο facebook.