Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για τη Vuhl 05

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για τη Vuhl 05

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για τη Vuhl 05

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πιστοί αναγνώστες του NewsAuto θα θυμάστε τη πρώτη παρουσίαση που είχαμε κάνει στη μάρκα από το Μεξικό και το ως επί το πλείστον καλυμμένο με σεντόνι πρωτότυπο της. Αυτή τη φορά, το σεντόνι έφυγε και αποκαλύφθηκε η 05! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη της εμφάνιση ήταν προγραμματισμένη για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που διεξάγεται 11 με 14 του Ιουλίου. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται, οι Ίκερ και Γκιγέρμο Ετσεβερία, οι δύο δηλαδή ιδιοκτήτης της Vuhl (που το όνομα της αποτελείται από τα ακρωνύμια του ” Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight”, δηλαδή “Οχήματα Πολύ Υψηλών επιδόσεων και Χαμηλού βάρους”), δεν μπορούσαν να περιμένουν.

Άλλωστε μέσα στο χάος του Goodwood, η 05 ίσως να μην λάμβανε τη προσοχή που της αρμόζει, γι’ αυτό και τα επίσημα αποκαλυπτήρια της έγιναν στο Λονδίνο και το Royal Automobile Club, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της αυτοκίνησης και των αγώνων, όπως ο Σερ Στέρλινγκ Μος.
[nggallery id=2820]
Το σασί της είναι από μόνοκοκ και αλουμίνιο, ενισχυμένο πλαστικό αποτελεί το “δέρμα” της (υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανθρακονημάτων) ενώ το συνολικό της βάρος θα είναι στα μόλις 695 κιλά.

Αριθμός που εξασφαλίζει σούπερ επιδόσεις στην πίστα αφού συνδυάζεται με τον 2λιτρο υπέρ-τροφοδοτούμενο EcoBoost κινητήρα της Ford που έχει δεχθεί τις απαιτούμενες επεμβάσεις ώστε να βγάζει 289 PS και 42.8 kgm ροπής! Η κίνηση είναι στους πίσω τροχούς και περνάει σε αυτούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Πως μεταφράζονται τα παραπάνω; Σε επιτάχυνση 0-100 σε 3.7 sec και τελική ταχύτητα της τάξης των 245km/h.

Advertisement
Advertisement

Στο Goodwood, τη Vuhl 05 θα την οδηγήσουν δύο έμπειροι οδηγοί αγώνων. Ο πρώην οδηγός Formula Renault και Superleague Formula και μέλος της αγωνιστικής οικογένειας της McLaren, Ντάνκαν Τάπι, αλλά και ο οδηγός της Sauber στη Formula 1, Εστεμπάν Γκουτιέρες – Μεξικάνος γαρ.
[nggallery id=2821]
Άλλες λεπτομέρειες που έχουν ενδιαφέρον είναι πως πίσω από τη Vuhl βρίσκεται τόσο η Μεξικανική Κυβέρνηση που τη χρηματοδοτεί εν μέρει, όσο και μία σειρά εταιρειών. Τα ξεχωριστά μέρη θα κατασκευάζονται στον Καναδά και θα συναρμολογούνται στο Μεξικό, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για την Άνοιξη του 2014. Αρχικά, αφορά στις αγορές της Αγγλίας και της Βόρειας Αμερικής, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την Κίνα.