Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη έκθεση για την μεξικανική VUHL

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη έκθεση για την μεξικανική VUHL

ΝΕΑ

Η πρώτη έκθεση για την μεξικανική VUHL

ΝΕΑ

Με ένα πάρτι για λιγοστούς καλεσμένους εγκαινιάστηκε το νέο σημείο πώλησης της VUHL στην πόλη του Μεξικό. Η έκθεση ανήκει στον όμιλο Surman, ο οποίος αντιπροσωπεύει πολυτελείς μάρκες, όπως η Bentley, η Porsche και η Audi. Η VUHL (Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight) είναι ένας σπορ κατασκευαστής με έδρα το Μεξικό και μικρή παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ενδιαφέρον των καλεσμένων για την μεξικάνικη μάρκα ήταν τέτοιο που και τα τρία αυτοκίνητα στο χώρο της έκθεσης κατά τα εγκαίνια πωλήθηκαν αμέσως. Στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ έκανε πρεμιέρα το 05RR, η σκληροπυρηνική έκδοση του πανάλαφρου roadster (640 kg) που αν και έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, προορίζεται για χρήση στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Όπως το «απλό» 05, έτσι και η έκδοση RR στηρίζεται σε αλουμινένιο μονοκόκ. Ο 2.3 EcoBoost της Ford (ο κινητήρας του Focus RS και της Mustang) έχει εξελιχθεί ώστε να αποδίδει για την περίσταση 390 ίππους – 100 περισσότερους απ’ ό,τι στο 05 – και συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 2,7 sec, όσο δηλαδή και στο Nissan GT-R των 570 ίππων.