Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Audi Q4 Sportback e-tron concept (video)

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Audi Q4 Sportback e-tron concept (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Audi Q4 Sportback e-tron concept (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με μία εντυπωσιακή online παρουσίαση μας σύστησε η Audi το εντυπωσιακό Q4 Sportback e-tron concept!

Advertisement
Advertisement

Μέσα σε 10 λεπτά, η γερμανική εταιρεία μας παρουσίασε κάθε πτυχή του νέου πρωτότυπου μοντέλου της που μέχρι τώρα είχαμε δει σε εκτενείς δοκιμές, ενώ παράλληλα, με τα διοικητικά της στελέχη να κάνουν το δικό τους… πέρασμα από την οθόνη, ανέλυσε και τα πλάνα της για αυτό.

Το μεσαίο ηλεκτρικό SUV αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας Q, το νέο μέλος της οικογένειας e-tron αλλά διατηρεί και καλαίσθητο sportback χαρακτήρα, με το πίσω μέρος της οροφής να «βουτάει» απότομα. Στοιχεία που το καθιστούν ελκυστικό τόσο εμφανισιακά όσο και τεχνολογικά.

Μένει να δούμε αν η έκδοση παραγωγής που θα δούμε σε ένα χρόνο, θα διατηρήσει όπως αναμένεται το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδιαστικού DNA του πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Audi-Q4-Sportback-e-tron-concept-c1000x600

Πρόκειται για το έβδομο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσιάζει η μάρκα από το Ίγκολσταντ, που στοχεύει στο να έχει 20 e-tron μοντέλα έως το 2025. Και όπως είναι εύλογο, πέραν της πιο κουπέ εμφάνισης, μοιράζεται πολλά με το Q4 e-tron Concept. Ισορροπία που θα διατηρηθεί και στις εκδόσεις παραγωγής.

Το μήκος του Sportback είναι αυξημένο κατά 1 εκατοστό, το ύψος του μειωμένο κατά ένα εκατοστό ενώ τα ίδια παραμένουν το πλάτος και το μεταξόνιο.

Advertisement

Το Audi Q4 Sportback e-tron concept έχει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, με το συντελεστή της στο 0.26, δηλαδή 0.01 κάτω από το Q4 e-tron. Κι αυτό, με τους Γερμανούς να υπόσχονται πως δεν συνεπάγεται εκπτώσεις στο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Audi-Q4-Sportback-e-tron-concept-d1000x600

Advertisement

Το εσωτερικό του μοντέλου που πατάει στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, είναι πανομοιότυπο με εκείνο της άλλη έκδοσης του Q4 e-tron ενώ ίδια είναι και η τεχνολογία που κρύβουν στα σωθικά τους.

Θα παίρνει λοιπόν κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν συνδυαστικά 305 ίππους. Τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα θα έρχονται σε 6.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 180 χιλιόμετρα/ώρα.

Αντίστοιχα η μπαταρία είναι χωρητικότητας 82 kWh προσφέροντας αυτονομία 450 χιλιομέτρων (WLTP). Η παραγωγή του Audi Q4 e-tron θα γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο για ηλεκτρικά μοντέλα εργοστάσιο του ομίλου VW, στο Σβικάου της Γερμανίας.

Advertisement

Δείτε την παρουσίαση πατώντας play στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε ακόμα:
To ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron δοκιμάζεται στο δρόμο

Νέο Audi Q5: Υβριδικό diesel και plug-in εκδόσεις

Tο 4θυρο Audi TT του μέλλοντος