Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron δοκιμάζεται στο δρόμο

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron δοκιμάζεται στο δρόμο

Mobility

To ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron δοκιμάζεται στο δρόμο

Mobility

Πληθαίνουν οι δημόσιες εμφανίσεις των πρωτότυπων εξέλιξης του νέου μεσαίου ηλεκτρικού SUV της Audi, του Q4 e-tron που θα βάλει την ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας σε μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του ομίλου VW θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια καθώς θα αποτελέσει τη βάση για μια στρατιά από ηλεκτρικά οχήματα για τις εταιρίες του ομίλου με την πρώτη εφαρμογή του σε μοντέλο της Audi να γίνεται στο Q4 e-tron.

Το ηλεκτρικό μεσαίο SUV της Audi θα αποτελεί συγγενή του VW ID.4 και άμεσο αντίπαλο του Tesla Model Y ενώ συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη γερμανική εταιρία. Η εξέλιξη του Q4 e-tron προχωρά με γρήγορους ρυθμούς κάτι που αποδεικνύεται και από τη αυξημένη παρουσία των πρωτοτύπων εξέλιξης στο δρόμο. Επόμενο αυτού είναι και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δίνοντας μας μια πρώτη γεύση για τη σιλουέτα του Q4 e-tron. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για λεπτομέρειες καθώς τα αυτοκίνητα είναι ακόμα καλυμμένα με έντονο καμουφλάζ πάντως οι διαστάσεις του αφήνουν να εννοηθεί πως θα τοποθετείται κάπου ανάμεσα στα Q3 και Q5 με την διαμόρφωση της πλατφόρμας MEB να προσφέρει όμως τις προϋποθέσεις για πιο γενναιόδωρη χωροταξία από το Q5.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα όπως πιθανότατα θα υιοθετεί τη διάταξη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, κάτι που σημαίνει πως θα είναι τετρακίνητο, με την συνολική απόδοση να κυμαίνεται στους 310 ίππους. Αντίστοιχα η μπαταρία πιθανότατα θα έχει χωρητικότητα 82 kWh προσφέροντας αυτονομία κοντά στα 450 χιλιόμετρα. Η παραγωγή του Audi Q4 e-tron θα γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο για ηλεκτρικά μοντέλα εργοστάσιο του ομίλου VW στο Zwickau της Γερμανίας.

Advertisement

 

Advertisement