Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes GLE Coupe (+video)

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes GLE Coupe (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes GLE Coupe (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ύστερα από 1 χρόνο από την πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς της GLE, η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα GLE Coupe, η οποία έρχεται ακόμη πιο φινετσάτη αισθητικά, με περισσότερη τεχνολογία και νέες επιλογές κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes GLE Coupe θα ανταγωνιστεί και πάλι τη BMW X6 στην κατηγορία των μεγάλων coupe-SUV και σχεδιαστικά αρχικά, διαθέτει ένα αμάξωμα με οροφή η οποία στο πίσω μέρος πέφτει με μεγαλύτερη κλίση από ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο, πάνω στον ελαφρώς ανασηκωμένο πίσω όγκο.

Επανασχεδιασμένα είναι τα LED φώτα εμπρός και πίσω, ενώ υπάρχει και μια πιο δυναμική εμπρόσθια γρίλια. Τονισμένα στα πλάγια ξεχωρίζουν τα «φτερά» των θόλων των τροχών, ενώ έχουμε νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου από 19 έως 22 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των διαστάσεων, με μήκος στα 4,939 μέτρα η GLE Coupe είναι μακρύτερη κατά 39 χλστ. συγκριτικά με την προηγούμενη. Επίσης, είναι κατά 7 χλστ. πλατύτερη και με μεταξόνιο που έχει μακρύνει κατά 20 χλστ. Το γεγονός αυτό της επιτρέπει μεταξύ άλλων να προσφέρει καλύτερους χώρους στο εσωτερικό για τους επιβάτες, αλλά και μεγαλύτερο κατά 70 lt. πορτ-μπαγκάζ (655 lt. συνολικά).

Επιπλέον αυτών, στο εσωτερικό συναντούμε ένα εντελώς νέο ταμπλό, ίδιο με αυτό της 5θυρης Mercedes GLE, στο οποίο ξεχωρίζει το διπλό ενιαίο πάνελ των ψηφιακών οθονών –κάθε μια με διαγώνιο 12,3 ιντσών– για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Επιπλέον στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι 4 μικροί αεραγωγοί στο κέντρο της κονσόλας, αλλά και οι διπλές χειρολαβές (φωτιζόμενες) στο τούνελ μεταξύ των καθισμάτων.

Advertisement

Στο πεδίο των κινητήρων, η νέα Mercedes GLE Coupe θα προσφέρει επιλογή 2 εκδόσεων του OM 656, 6κύλινδρου diesel μοτέρ με 272 (350 d 4Matic) και 330 ίππους (400 d 4Matic), που έρχεται με πολλές βελτιώσεις στο πεδίο των εκπομπών ρύπων. Αμφότερες συνδυάζονται με ένα αυτόματο, 9τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και με τετρακίνηση 4Matic.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει και η επιλογή της νέας GLE 53 4Matic+. Αυτή, φέρει τον 3λιτρο turbo 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης της εταιρείας με 435 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με μια 48-Volt μπαταρία που του παρέχει επιπλέον 22 ίππους ισχύος για μικρό διάστημα, υποβοηθώντας το μοτέρ στο έργο του.

Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, η νέα Mercedes GLE 53 4Matic+ Coupe φτάνει από στάση στα 100 km/h σε 5,3 sec, έχοντας τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Υπάρχουν επιπλέον και αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές βελτιώσεις που τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα της έκδοσης αυτής, ενώ επίσης η Mercedes της προσφέρει την αερανάρτηση AMG Ride Control+, την τετρακίνηση AMG Performance 4Matic+, καθώς και πιο σπορ τιμόνι και ενισχυμένα φρένα.

Advertisement

Στις υπόλοιπες εκδόσεις της GLE Coupe υπάρχει ανάρτηση με πιο σπορτίφ ρυθμίσεις συγκριτικά με αυτή της GLE, με την αερανάρτηση να προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή.

Η νέα Mercedes GLE Coupe θα παρουσιαστεί στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου. Το λανσάρισμά της στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει την Άνοιξη του 2020.