ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Ferrari Roma!

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για τη Ferrari Roma!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Ferrari Roma!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Ferrari παρουσίασε ένα εντυπωσιακό coupé 2+ θέσεων αφιερωμένο στην «Αιώνια Πόλη»!

Advertisement
Advertisement

Το όνομά της είναι Ferrari Roma έχει τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, ενώ συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό «η νέα Dolce Vita». Προφανώς και η ζωή είναι γλυκιά πίσω από το τιμόνι ενός μοντέλου made in Maranello αλλά ειδικά εδώ, μιλάμε για έρωτα με την πρώτη ματιά. Σύμφωνα με τη Ferrari, η εμφάνισή της είναι εμπνευσμένη από την ανέμελη ζωή στην ιταλική πρωτεύουσα στα 50s και τα 60s, αν και πέραν της ρετρό γρίλιας, όλα φαντάζουν αρκετά σύγχρονα. Με θελκτικές καμπύλες και σχεδιασμό συνεχούς ροής, φινέτσα και στιλ.

Οι Ιταλοί δεν μοιράστηκαν πολλές λεπτομέρειες – ούτε καν πότε να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου. Αποκάλυψαν όμως τεχνικά στοιχεία και εκεί αντιλαμβάνεται κανείς πόσο… dolce μπορεί να γίνει η ζωή πίσω από το τιμόνι της. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπέρ-τροφοδοτούμενος V8 βενζινοκινητήρας που αποδίδει 620 άλογα στις 7500 rpm, η μέγιστη ροπή του είναι 760 Nm στις 3000-5750 rpm και συνεργάζεται με το νέο 8άρι DCT κιβώτιο που έκανε ντεμπούτο στην SF90 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης: Που θα κάνει τελικά η Tesla το επόμενο εργοστάσιό της;

Η τελική της ταχύτητα ορίζεται στα 320 km/h, τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 3.4 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 σε 9.3! Όλα αυτά σε ένα όχημα βάρους 1472 κιλών, μήκους 4656mm, πλάτους 1974mm και ύψους 1301mm. Όσο για το εσωτερικό της Roma, μπορεί η Ferrari να μη μοιράστηκε λεπτομέρειες, μοιράστηκε όμως μία φωτογραφία που μαρτυρά τις ιδιαιτερότητές του. Είναι χαρακτηριστικές οι καμπύλες που ουσιαστικά χωρίζουν την καμπίνα σχεδόν σαν δύο ανεξάρτητα κόκπιτ, με τον οδηγό να έχει μπροστά του πολυλειτουργικό τιμόνι με κάθε manettino να επηρεάζει και μία λειτουργία του οχήματος. Πίσω από αυτό, ο εντυπωσιακός, ψηφιακός πίνακας οργάνων παρουσιάζει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση.

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα που είναι ιδιαίτερα λεπτή υπάρχει μία ακόμα οθόνη αφής, με κάθετη διάταξη, ενώ και μπροστά στο συνοδηγό υπάρχει μία ακόμα οθόνη με επιπλέον πληροφόρηση. Διόλου σπαρτιάτικο λοιπόν από τεχνολογικής πλευράς το εσωτερικό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον επιπλέον πληροφορίες από τη Ferrari αλλά είναι δεδομένο πως η Roma, έχει ήδη αρχίσει να καίει καρδιές.

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Η McLaren Elva είναι το Supercar του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στην Ολλανδία μειώνουν το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 100 km/h