Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren Elva είναι το Supercar του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren Elva είναι το Supercar του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

ΝΕΑ

Η McLaren Elva είναι το Supercar του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

ΝΕΑ

Θα δίνατε 1.534.428 ευρώ για μία McLaren χωρίς σκεπή, παράθυρα και παρμπρίζ; Η McLaren Automotive πιστεύει πως ναι και σκοπεύει να πουλήσει 399 μοντέλα Elva και μάλιστα πολύ σύντομα.

Advertisement
Advertisement

 

Το τμήμα των περιορισμένων εκδόσεων, Ultimate Series, της McLaren καταφέρνει να πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από το τμήμα κανονικής παραγωγής έτσι έχει το ελεύθερο να δημιουργεί ιδιαίτερα αυτοκίνητα (σε εμφάνιση η επιδόσεις). Αυτή τη φορά ψάχνει στο παρελθόν της μάρκας και με το όνομα Elva, παρουσιάζει ένα supercar με ανοιχτό αμάξωμα, το οποίο παίρνει μοιράζεται το όνομα και την έμπνευσή από την Mclaren-Elva M1A της δεκαετίας του 1960.

Advertisement
Advertisement

Όπως και το παλαιότερο (αγωνιστικό όχημα), η Elva, δεν έχει πόρτες, παράθυρα ή οροφή  για να προστατεύσει τους επιβάτες της από τα καιρικά φαινόμενα. Μόνο το παρμπρίζ υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό (σε ορισμένες αγορές συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ). Η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι όσοι οδηγούν αυτό το roadster δεν θα χρειαστούν παραδοσιακό παρμπρίζ επειδή η Elva έχει σχεδιαστεί για να ενθυλακώνει τους επιβάτες της σε μια αεροδυναμική «φούσκα». Η McLaren το επιτυγχάνει αυτό με τη διοχέτευση αέρα στο εμπρός μέρος της Elva μπροστά από το όχημα ακριβώς μπροστά από τα καθίσματα των επιβατών. Με την βοήθεια ενός ενεργού ανεμοθραύστη, ο οποίος αλλάζει αυτόματα θέση, ο αέρας και οι στροβιλισμοί που προκαλεί περνούν πάνω από τα κεφάλια των επιβατών αφήνοντάς τους σε ηρεμία.

Advertisement

Οι προδιαγραφές δείχνουν πως παρά τα αεροδυναμικά κόλπα της McLaren, οι επιβάτες δεν θα μένουν ήσυχοι. Ο V8 κινητήρας των 4000 κ.εκ. με turbo αποδίδει 804 ίππους και κάνει τα 0-100 σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 6,7 δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση με την παλαιά Elva η νέα συνδυάζει το στυλ και την ταχύτητά της με την λειτουργικότητα. Το εσωτερικό της περιλαμβάνει ένα σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8.0 ιντσών, ενώ το πίσω τούνελ κρύβει έναν αποθηκευτικό χώρο για δύο κράνη.

Με τιμή εκκίνησης τα 1.534.428 ευρώ ή 1.690.000 δολάρια και όριο παραγωγής 399 μονάδων, η Elva είναι το πιο ιδιαίτερο μοντέλο της σειράς McLaren Ultimate Series. Οι παραδόσεις της Elva θα ξεκινήσουν κοντά στα τέλη του 2020.

Advertisement

 

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Στην Αριζόνα με McLaren 720S Spider

Η McLaren 720S Spider κάνει βόλτες στο Μαϊάμι (video)

Η McLaren Senna κάνει ρεκόρ στη Virginia International Raceway’s Grand Course