Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το BMW Z4 Concept

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το BMW Z4 Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το BMW Z4 Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H BMW πραγματοποίησε στο Pebble Beach Concours d’Elegance τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού Z4 Concept, του προάγγελου της μελλοντικής έκδοσης παραγωγής του roadster μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ενός μοντέλου που αναμένεται μέσα στο 2018. Όμως ας επιστρέψουμε στο σήμερα. Μοντέρνο αλλά ενσωματώνοντας παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός roadster, όπως το μακρύ μεταξόνιο και τις δύο μόνο θέσεις.

Σμιλεμένο απ’ άκρη’ σ’άκρη, μυώδες αναζητά ισορροπία ανάμεσα στις καμπύλες και τις γωνίες.

Advertisement
Advertisement

Το καπό είναι μακρύ με κάθετα ανοίγματα και το εμπρός μέρος σχεδόν… τρομακτικό, με μεγάλους αεραγωγούς, την παραδοσιακή kidney-grille και φωτιστικά σώματα που τραβούν την προσοχή.

bmw-z4-concept-g640

Το ίδιο και τα πίσω, λεπτά και οριζόντια, με τον προφυλακτήρα μυώδη, με εισαγωγές αέρα, με διπλή απόληξη εξάτμισης και διαχύτη. Στο πλάι, είναι εμφανή τα νεύρα, υπάρχουν κι εκεί εισαγωγές αέρα ενώ το Ζ4 Concept πατάει σε τροχούς 20 ιντσών με διχρωμία στη ζάντα. Εντυπωσιακά είναι τα ασημί roll-hoops πίσω από τις θέσεις των επιβατών ενώ εξίσου ντιζαϊνάτοι είναι και οι καθρέφτες.

Advertisement

bmw-z4-concept-i640 bmw-z4-concept-b640

Το εσωτερικό είναι οδηγοκεντρικό, με την αριστερή του πλευρά να θυμίζει κόκπιτ από το Battlestar Gallactica. Με ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας (τοποθετημένη παράλληλα, μοιάζοντας σα φυσική συνέχεια του πίνακα οργάνων), κόκκινα paddles πίσω από τιμόνι για αλλαγές σχέσεων ενώ ιδίου χρώματος είναι και το κουμπάκι start στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Εκεί όπου υπάρχει και περιστροφικός διακόπτης ελέγχου του συστήματος infotainment.

Advertisement

bmw-z4-concept-d640tall bmw-z4-concept-c640

Γενικά οι Βαυαροί δηλώνουν πως ήθελαν ο εσωτερικός κόσμος του Z4 Concept να αποτελεί οπτική συνέχεια του εξωτερικού. Αν δείτε λίγο πιο προσεκτικά τις εικόνες, θα παρατηρήσετε πως η θέση του συνοδηγού εναρμονίζεται χρωματικά με το περιτύλιγμα ενώ το κάθισμα του οδηγού είναι στο χρώμα που επικρατεί στην κονσόλα: το μαύρο.

bmw-z4-concept-m640

Advertisement

Αυτά είναι όσα πιάνει το μάτι, για τα αθέατα θα πρέπει να περιμένουμε καθώς η BMW δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι υπάρχει κάτω από το καπό.

bmw-z4-concept-h640

«Το BMW Concept Z4 εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW, από κάθε οπτική γωνία και σε κάθε λεπτομέρεια. Από τη δυναμική εικόνα του πρόσθιου μέρους μέχρι το συμπαγές πίσω. Λιγοστές γραμμές και συνέργεια ανάμεσα στις επιφάνειες είναι στοιχεία αρκετά για να δημιουργήσουν αίσθηση ισχύος και πάθους», λέει για το πρωτότυπο μοντέλο ο επικεφαλής σχεδιασμού, Adrian van Hooydonk.

bmw-z4-concept-f640 bmw-z4-concept-l640 bmw-z4-concept-j640