Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Subaru Forester e-Boxer (+τιμές)

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Subaru Forester e-Boxer (+τιμές)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Subaru Forester e-Boxer (+τιμές)

ΝΕΑ

Η Subaru επεμβαίνει δραστικά στο προφίλ του μεσαίου της SUV, βελτιώνοντας κάθε πτυχή του χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Ούσα αποφασισμένη να συνεχίσει τον μύθο του Forester των 357.000 πωλήσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Subaru γιορτάζει τα 25α γενέθλια του μοντέλου, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη εκδοχή του.

Το ιαπωνικό brand προχώρησε στην ολιστική αναβάθμιση του SUV, επεμβαίνοντας στους τομείς της εμφάνισης, της συνδεσιμότητας, των ποιοτικών οδικών χαρακτηριστικών, αλλά και της ενεργητικής ασφάλειας.

Ραχοκοκαλιά του αποτελεί η αρχιτεκτονική Subaru Global Platform, η οποία σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα αμορτισέρ και ελατήρια συνδράμει στην καλύτερη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και στην ενίσχυση της άνεσης των επιβατών. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και το στάνταρ “active torque vectoring” που εστιάζει στην ακρίβεια και την ισορροπία του αυτοκινήτου στις στροφές.

Advertisement
Advertisement

Το πλούσιο εκδρομικό ταπεραμέντο συνεχίζει να κυριαρχεί στη λίστα των χαρακτηριστικών του Forester, χάρη στη μόνιμη, συμμετρική τετρακίνηση S-AWD (symmetrical full-time all-wheel drive), το Hill Descent Control, τα 220 χλστ. απόστασης από το έδαφος, αλλά και το ζευγάρι διττών λειτουργιών X-Mode (Snow/Dirt & Deep snow/Mud) που προσαρμόζουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά του Forester, βάσει των εκάστοτε καιρικών και εδαφικών συνθηκών. Πλέον, μάλιστα προστέθηκε η λειτουργία αυτόματης επανεργοποίησης του συστήματος μόλις η ταχύτητα πέσει κάτω από 35 χλμ./ώρα, ώστε ο οδηγός να επικεντρωθεί πλήρως στην οδηγική διαδικασία.

Κάτω από το καπό του ανανεωμένου Forester βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 2λίτρος boxer κινητήρας, πλαισιωμένος από έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (Lineartronic). Σύμφωνα με τη Subaru, το e-Boxer κινητήριο σύνολο των 150 ίππων και 194 Nm ροπής προσφέρει πιο ομαλή και 30% πιο γραμμική επιτάχυνση.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα του Forester περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης, καθένα εκ των οποίων καθορίζει το βαθμό συνεργασίας του θερμικού μοτέρ με τον ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

EV Driving: Για μικρές ταχύτητες (έως 40 χλμ./ώρα) και μικρές αποστάσεις (περίπου 1,6 χλμ.) χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητηρας.

Motor Assist Driving: Σε μεσαίες ταχύτητες, τα δύο μοτέρ συνεργάζονται για βέλτιστη απόδση.

Engine Driving: Σε υψηλές ταχύτητες το όχημα κινείται αποκλειστικά μέσω του 2λιτρου boxer, φορτίζοντας παράλληλα την μπαταρία για μεταγενέστερη χρήση.

Advertisement

Σε αντίθεση με τα παραπάνω προγράμματα που επιλέγονται αυτόματα, υπάρχουν και 2 που είναι επιλέξιμα από τον οδηγό, μέσω του συστήματος “SI-DRIVE”. Πρόκειται για τα Intelligent και Sport που παραμετροποιούν τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Παρθενική παρουσία στο ανανεωμένο Forester για το σύστημα e-Active Shift Control που ενεργοποιείται αυτόματα στο Sport mode, για πιο ευέλικτη και γρήγορη οδήγηση.

Εμφανισιακά, το ανανεωμένο Subaru Forester ευθυγραμμίζεται με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας “Dynamic X Solid”, φέροντας ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα μάσκα και επικαιροποιημένα φώτα. Διευρυμένη είναι και η χρωματική παλέτα, παρουσία τριών νέων χρωμάτων (Cascade Green Silica, Brilliant Bronze Metallic και Autumn Green Metallic).

Στο εσωτερικό, εδρεύει οθόνη αφής 8,0” για το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Subaru, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, την ίδια ώρα που ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 509 λίτρα και –με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων – εκτοξεύεται στα 1.779.

Τέλος, το Forester είναι πιο ασφαλές από ποτέ, χάρη στην 4η γενιά τεχνολογιών ασφαλείας και υποβοήθησης EyeSight, παρουσία 11 συστημάτων ασφαλείας, εκ των οποίων τα τρία είναι καινούρια. Αυτά είναι το Automatic Emergency Steering, το Adaptive Cruise control με κυκλοφορία στο κέντρο της λωρίδας, και το αναβαθμισμένο σύστημα αποφυγής απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Prevention) που αναγνωρίζει επιπλέον ως λωρίδα την άκρη του δρόμου ή το γρασίδι.

Το ανανεωμένο Forester είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις εκδόσεις Free, Style, Adventure και Premium, με τιμή εκκίνησης τα 39.990 ευρώ. Αναλυτικότερα:

  • Forester 2.0i-L Free – 39.990 ευρώ
  • Forester 2.0i-S Style – 44.970 ευρώ
  • Forester 2.0i-S Adventure – 48.390 ευρώ
  • Forester 2.0i-S – Premium – 50.350 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Travis Pastrana «λιώνει» ένα αγροτικό Subaru Brat (+video)
Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας (video)
Δυναμική παρουσία της Subaru στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο