Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ταχύτερο Lada παραγωγής

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ταχύτερο Lada παραγωγής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ταχύτερο Lada παραγωγής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ταχύτερο και βέβαια το πιο… σπορ! Βέβαια το τελευταίο το συζητάμε! Όπως και να έχει το team της Renault-Nissan στην οποία ανήκει πλέον η AuoVAZ, δηλαδή και η Lada, έχει δώσει μία άλλη αύρα στην Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία…

Advertisement
Advertisement

Η καλύτερα προσπαθεί, πάνω στα στενά εμπορικά πλαίσια που υπάρχουν, αφού –αυτή τη στιγμή- σχεδόν όλα τα μοντέλα της Lada δεν μπορούν να πουληθούν στις χώρες της Ε.Ε. γιατί δεν καλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, ενώ αν γίνουν και δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP σε αυτοκίνητό της Lada, τρομάζουμε να δούμε τις αποτελέσματα θα πάρει…

Όπως και να έχει, οι Ρώσοι έχοντας τα κεφάλαια και τις γνώσεις των Γάλλων, σύντομα θα παρουσιάσουν τα νέα τους αυτοκίνητα, τα οποία δε θα έχουν καμία σχέση με τα σημερινά.
Μέχρι τότε, ιδού το πιο γρήγορο Lada παραγωγής. Το Kalina NFR, που διαθέτει έναν 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 136 ίππων στις 6.800 rpm. Είναι βέβαια ατμοσφαιρικός και η ροπή του είναι στα 15,0 kgm. Η κατανάλωση του είναι στα 8,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι επιδόσεις του… μοναδικές για αυτοκίνητο παραγωγής (όχι αγωνιστικό – το τονίσουμε) της Lada. Το 0-100 km/h καλύπτεται 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 203km/h. Σύμφωνα με τους Ρώσους το Kalina NFR διαθέτει σπορ ανάρτηση και φρένα, πιο ευκρινές τιμόνι, πιο σπορ σχεδίαση, μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου κλπ.

Advertisement
Advertisement

lada2