Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η S65 AMG Coupe με τα 630 PS!

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η S65 AMG Coupe με τα 630 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η S65 AMG Coupe με τα 630 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Γερμανοί πανηγυρίζουν τη δίκαιη κατάκτηση του τροπαίου στη Βραζιλία και στη Στουτγάρδη βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πιο ισχυρή εκδοχή του μεγάλου πολυτελούς coupe. Η S65 AMG εφοδιάζεται με τον 6λιτρο V12 biturbo, με την ισχύ (630 PS) και τη ροπή (102 kgm) να βρίσκονται στο… διάστημα. Είναι ο ίδιος κινητήρας που εξοπλίζει και την τετράθυρη S65 AMG, η οποία είχε κάνει πρεμιέρα το περασμένο φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το coupe επιδόσεων επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,1 sec (4,3 sec για τη sedan), χρόνος που παραπέμπει σε supercar. Πιο… γήινη η τελική ταχύτητα, καθώς περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Οι παραγγελίες για την S65 AMG Coupe έχουν ήδη αρχίσει στη Γερμανία, με τιμές από 244.000 ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζεται να γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC της AMG. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία προγράμματα μετάδοσης, Controlled Efficiency (C), Sport (S) ή Manual (M). Το σύστημα start/stop ενεργοποιείται μόνο στη θέση C. Και αν αναρωτιέστε για κατανάλωση και ρύπους, είναι 11,9 lt/100 km και 279 g/km, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Από τον εξοπλισμό της S65 AMG δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το MAGIC BODY CONTROL. Οι κάμερες σκανάρουν συνεχώς το δρόμο και το σύστημα ρυθμίζει ανάλογα τα αμορτισέρ. Υπάρχει και λειτουργία που επιτρέπει στο αμάξωμα να γέρνει στις καμπές, αυξάνοντας την ευστάθεια και την οδηγική απόλαυση.