Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera Sport Turismo

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera Sport Turismo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera Sport Turismo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H έκδοση Sport Turismo εντάσσεται στην γκάμα της Porsche Panamera προσφέροντας περισσότερο στιλ και αρκετά στοιχεία πρακτικότητας.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

H Panamera Sprot Turismo θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης και βασίζεται πάνω στο αντίστοιχο πρωτότυπο μοντέλο που είχαμε δει το 2012. Έτσι, η δεύτερη γενιά του πολυτελούς μοντέλου της Porsche αποκτά μια shooting brake έκδοση αμαξώματος με στοιχεία πρακτικότητας που παραπέμπουν σε hatchback. Σχεδιαστικά το εμπρόσθιο μέρος παραμένει ίδιο, ενώ πίσω κυριαρχούν οι έντονες καμπύλες και τα φωτιστικά σώματα που ενώνονται και διατρέχουν το πορτ μπαγκάζ. Το μήκος της 5θυρης Panamera παραμένει ίδιο με της υπάρχουσας έκδοσης, στα 5.049 χλστ., με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο ύψος (+5 χλστ. ψηλότερο αμάξωμα).

Advertisement
Advertisement

Επίσης, η Panamera Sprot Turismo διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με τη χωρητικότητα να ξεκινά από τα 520 και να φτάνει στα 1.390 λίτρα με αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Στα highlights του μοντέλου εντάσσεται και η πίσω αεροτομή, η κλίση της οποίας ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα και τη θέση της ηλεκτρικής οροφής. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φέρει την ονομασία  Turbo Sport Turismo και θα κινείται από έναν 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα με 2 τούρμπο και ισχύ στους 542 ίππους. Τέλος, οι τιμές της Panamera Sport Turismo θα ξεκινούν από τα 100.000 ευρώ περίπου στη Γερμανία.