Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm των 540 PS

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm των 540 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm των 540 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διπλή επίθεση της Alfa Romeo, η οποία παρουσίασε πριν λίγη ώρα τη νέα Alfa Romeo Giulia GTA των 540 ίππων και την ακόμη πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της, Giulia GTAm, οι οποίες θα διατεθούν σε μόλις 500 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για δύο από τις ισχυρότερες Alfa Romeo όλων των εποχών, οι οποίες βασίζονται στην μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση Giulia Quadrifoglio.

Έχουν όμως αρκετές αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά στην ισχύ τους, όσο και το βάρος, το στήσιμό τους κ.ο.κ., για να προσφέρουν ακόμη πιο «hardcore» οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στο πεδίο του κινητήρα, ο 2.9 lt. twin-turbo V6 «καταγωγής» Ferrari αυξάνει πλέον την ισχύ του στους 540 ίππους (+30 άλογα συγκριτικά με την Quadrifoglio), ύστερα από κάποιες επεμβάσεις στα «σωθικά» του, αλλά και με την υιοθέτηση μιας εξάτμισης τιτανίου της κορυφαίας Akrapovic.

Σημαντικό στοιχεία της υπόστασης των δύο μοντέλων αποτελούν και τα μέτρα ελάφρυνσής τους, που έχουν φέρει τη νέα Giulia GTA να είναι πιο ελαφριά κατά 100 κιλά συγκριτικά με την Quadrifoglio (συνολικό βάρος μόνο 1.520 κιλά). Ως αποτέλεσμα αυτού έχει εξασφαλιστεί μια εξαιρετική αναλογία 2,82 κιλών ανά ίππο, που είναι η καλύτερη στην κατηγορία.

Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, με τη βοήθεια του launch control από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το 0-100 km/h της νέας Giulia GTA έρχεται σε μόλις 3.6 sec.

Ειδικά τώρα για την GTAm, η Alfa Romeo έχει αφαιρέσει εντελώς τα πίσω καθίσματα τοποθετώντας και ένα roll bar, ενώ υπάρχουν και ζώνες 6 σημείων της Sabelt, αλλά και αγωνιστικές υφασμάτινες χειρολαβές για το άνοιγμα των θυρών. Στο αμάξωμα, συναντούμε νέα carbon αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, αλλά και μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή.

Advertisement

Στην Giulia GTA από την άλλη υπάρχει έναν «κανονικό» τετραθέσιο εσωτερικό χωρίς roll bar, νέο εμπρός ενεργό σπόιλερ (που προέρχεται από τεχνογνωσία της μάρκας στην F1), πίσω αεροτομή, ένας μεγάλος διαχύτης και διπλές εξατμίσεις στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Επίσης, στο εσωτερικό συναντούμε επιφάνειες επενδεδυμένες με αλκαντάρα (μεγαλύτερης έκτασης στην GTAm), καθώς επίσης και διάφορα τμήματα με ματ ανθρακονήματα.

Advertisement

Η Alfa Romeo έχει διευρύνει το εμπρός και πίσω μετατρόχιο κατά 50 χιλιοστά για έξτρα σταθερότητα στο δρόμο, ενώ έχουν τονιστεί και τα πλαϊνά φτερά. Νέα ελατήρια, αμορτισέρ και διάφορα άλλα τμήματα της ανάρτησης φροντίζουν για κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σημειώστε ότι στην Giulia GTA (και τη GTAm), το καπό, η οροφή, ο εμπρός προφυλακτήρας και τα «φτερά» είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα. Νέες είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών με ειδική σχεδίαση.

Συνολικά, η Alfa Romeo θα κατασκευάσει μόνο 500 αριθμημένες και πιστοποιημένες Giulia GTA και GTAm. Σε κάθε έναν από αυτούς που θα «κλείσουν» τα αυτοκίνητα η Alfa Romeo θα τους παράσχει έναν «πρεσβευτή της μάρκας» που θα τους συνοδέψει από την παραγγελία μέχρι την παράδοση του αυτοκινήτου, για να καλύψει κάθε του ανάγκη.

Παράλληλα, θα προσφέρεται μαζί ένα ειδικό κράνος της Bell με GTA αυτοκόλλητα, πλήρης αγωνιστική στολή με γάντια και παπούτσια της Alpinestars, αλλά και μια ειδική κουκούλα προστασίας της Goodwool.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει φυσικά γνωστές οι τιμές των νέων, μοναδικών αυτών Alfa Romeo Giulia.