Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το MX-5 Yusho concept με 241 PS

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το MX-5 Yusho concept με 241 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το MX-5 Yusho concept με 241 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η λέξη «Yusho» σημαίνει «νίκη» στα ιαπωνικά και στη Mazda τη χρησιμοποίησαν στην πρωτότυπη sport έκδοση του MX-5. Με κομπρέσορα από την αμερικάνικη «Flyin Miata» ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 241 PS. Επιπλέον φέρει έμβολα και μπιέλες από την Cosworth, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στην εξάτμιση.

Advertisement
Advertisement

Η μέγιστη ροπή του 4κύλινδρου κινητήρα MZR φθάνει τα 27,9 kgm στις 5.400 rpm. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το MX-5 χρειάζεται λιγότερα από 6 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ σε τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 240 km/h. Το εξωτερικό «πακέτο» ολοκληρώνεται με τις 17άρες ζάντες αλουμινίου και το διαχύτη από ανθρακόνημα. Στο εσωτερικό του MX-5 Yusho concept, τον… τόνο δίνουν τα sport καθίσματα της Recaro και το τιμόνι από αλκαντάρα.

Το MX-5 Yusho concept παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό αυτές τις ημέρες (2-10 Ιουνίου) στην έκθεση της Λειψίας. Με δεδομένες τις εκρηκτικές του επιδόσεις και τον αντίκτυπο που θα έχει στους λάτρεις των roadster, δεν αποκλείεται να φθάσει σύντομα στη γραμμή παραγωγής. Έτσι θα ενισχύσει την εμπορική πορεία του ιαπωνικού μοντέλου έως ότου κυκλοφορήσει η νέα γενιά.[nggallery id=148]