Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Ford Mondeo

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πάντα για το νέο Ford Mondeo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Ford Mondeo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Mondeo. Οι άνθρωποι της Ford δεν κρύβουν ότι η σχεδίαση είναι πλέον το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του νέου τους οικογενειακού μοντέλου. Και δεν έχουν άδικο… Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό όταν κοιτάζεις τις φωτογραφίες του νέου Mondeo είναι ότι μοιάζει περισσότερο με Aston Martin!… Ή τέλος πάντων με κάτι έντονα σπορ και πολυτελές (το συναίσθημα που λέγαμε). Η αλήθεια είναι ότι οι σχεδιαστές της Ford δεν κρυφοκοίταζαν κάποιο μοντέλο της Aston όταν σχεδίαζαν το νέο Mondeo, αλλά το πρωτότυπο Ford Evos! Πρόκειται για ένα απίστευτα όμορφο αυτοκίνητο που προκάλεσε αμέτρητα σχόλια ενθουσιασμού σε όλον τον κόσμο όταν παρουσιάστηκε.

Advertisement
Advertisement

Επειδή ωστόσο κανένα αυτοκίνητο δεν πέτυχε με μοναδικό όπλο την εμφάνισή του, το Mondeo έχει και κάποια επιπρόσθετα στοιχεία πάνω στα οποία θα στηρίξει την αγοραστική του πρόταση. Ενα απ’ αυτά είναι η αναβαθμισμένη ποιότητα και συναρμογή, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Ford. Ενα άλλο είναι οι νέες «πράσινες» εκδόσεις Hybrid και Plug-in Hybrid. Η πρώτη είναι σαν τα υβριδικά αυτοκίνητα που υπάρχουν σήμερα. Η δεύτερη γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ υβριδικών και ηλεκτρικών, λειτουργώντας κυρίως με τον ηλεκτροκινητήρα και λιγότερο με τον βενζινοκινητήρα. Οι δύο αυτές εκδόσεις έχουν επιβεβαιωθεί για την αμερικανική αγορά και είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον τη μία απ’ αυτές να τη δούμε και στην Ευρώπη.

[nggallery id=59]

Στη Γηραιά Ηπειρο το νέο Mondeo θα διατίθεται με τους γνωστούς κινητήρες 1.6 EcoBoost και 2.0 EcoBoost, αλλά και με τους πετρελαιοκινητήρες της Ford: 1.6, 2.0, 2.2 TDCi. Αυτοί θα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο. Επίσης, θα υπάρχουν κι εκδόσεις με σύστημα start-stop και με σύστημα τετρακίνησης και φυσικά εκδόσεις station wagon.
Οσον αφορά στα οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου Mondeo, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν οι μηχανικοί της Ford, καθώς το αυτοκίνητο είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του σε οδική συμπεριφορά. Περιμένουμε συνεπώς με αγωνία να μάθουμε πόσο καλύτερο θα είναι το καινούριο Mondeo με το νέο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και τη νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.
Αν «ψηθήκατε» με όσα διαβάσατε για τα χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Mondeo και περιμένετε με ανυπομονησία να έρθει στην Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένετε περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε… Γιατί το νέο μεσαίο μοντέλο της Ford θα έρθει στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο το 2013!

Advertisement
Advertisement