ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στους δρόμους η SLS AMG GT

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στους δρόμους η SLS AMG GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στους δρόμους η SLS AMG GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την έναρξη διάθεσης της SLS AMG GT ανακοίνωσε η Mercedes. Πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του γερμανικού supercar, με επεμβάσεις στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, πλουσιότερο εξοπλισμό και ξεχωριστό εσωτερικό. Ο ατμοσφαιρικός V8 της AMG αποδίδει πλέον 591 PS, 20 περισσότερα από αυτόν της… απλής SLS AMG. Ελαφρώς αυξημένη είναι η μέγιστη τιμή της ροπής, στα 66,3 kgm (διαθέσιμη στις 4.750 rpm).

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις από τους μηχανικούς της AMG επηρέασαν θετικά τις επιδόσεις της SLS GT, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται πλέον σε 3,7 sec (έναντι 3,8) και τα 200 km/h σε 11,2 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h (περιοριζόμενη ηλεκτρονικά). Αλλαγές δεν εντοπίζονται πάντως στους τομείς της κατανάλωσης (13,2 lt./100 km) και των εκπομπών ρύπων (308 gr. CO2/km).

Η SLS AMG GT πωλείται τόσο ως coupe όσο και ως roadster, με τις αντίστοιχες τιμές στη Γερμανία να αρχίζουν από τα 204.680 και 213.010 ευρώ. Στην AMG ασχολήθηκαν και με το 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT DCT, προκειμένου να πραγματοποιεί πιο γρήγορα τις αλλαγές των σχέσεων στη χειροκίνητη θέση λειτουργίας. Η ανάρτηση RIDE CONTROL Performance έχει ακόμη πιο σφιχτή ρύθμιση στη θέση «Comfort», ενώ για οδήγηση σε καλό οδόστρωμα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση «Sport» και στην πίστα τη θέση «Sport plus».[nggallery id=773]

Για να ξεχωρίζει η SLS AMG GT, έχουν τοποθετηθεί σκούρα κρύσταλλα στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, υπάρχει μαύρο φινίρισμα στη μάσκα και τους εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών δίπλα στο σήμα της AMG εμφανίζονται το GT σε κόκκινο φόντο. Στο εσωτερικό έχει γίνει χρήση αλκαντάρα στα καθίσματα, το εσωτερικό των θυρών και το τιμόνι. Όμορφη αντίθεση στη σκούρα επένδυση των καθισμάτων και του ταμπλό δημιουργούν οι κόκκινες ζώνες και οι ίδιου χρώματος ραφές.

Advertisement
Advertisement

Στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού, η SLS AMG GT φέρει τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, με αντίστοιχα ελαστικά διαστάσεων 265/35 και 295/30, ενώ προαιρετικά (με επιπλέον κόστος 5.771 ευρώ) μπορεί να παραγγελθεί με το υψηλής ποιότητας δερμάτινο σαλόνι STYLE. Εκταμιεύοντας άλλα 7.080 ευρώ, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ένα υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 11 ηχεία.

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!